Va da Guvernul Orban bani pentru una dintre cele mai sinistre publicaţii, ca s-o susţină în vremea coronavirusului. Asta-i întrebarea

Aflu dintr-un articol publicat de site-ul AK24 Lumea Justiţiei (luju.ro) – poate una dintre cele mai sinistre şi toxice publicaţii din România, ca să mă exprim elegant – ar fi eligibilă să incaseze bani publici, conform ordonanţei Guvenului de sprijinire a presei care informează corect cetăţenii în vremea coronavirusului.

La sfârşitul anilor ’90, Răzvan Savaliuc, omul care, cel puţin aparent, coordonează luju.ro, combătea România Mare, tot o publicaţie sinistră, condusă atunci de Vadim Tudor. Ironia sorţii, Savaliuc dirijează acum un site care intoxică mai dihai decât o făcea revista lui Vadim Tudor în anii de glorie.

Reamintesc faptul că Guvernul Orban a aprobat, în şedinţa din 30 aprilie o ordonanţă de urgenţă privind desfăşurarea unei campanii de informare şi de sprijinire financiară a presei. 47% din buget este alocat pentru desfăşurarea campaniei la nivelul televiziunilor locale, iar 53% este pentru celelalte medii de comunicare. Faptul că luju.ro n-are nicio legătură cu informarea corectă a cetăţenilor, indifernt de vremuri, ci doar cu dezinformarea lor sistematică, prin campanii de presă primitive, extrem de părtinitoare – şi nu de azi, de ieri -, s-ar putea să nu aibă importanţă. Cert e că, dacă luju.ro va primi ajutor guvernamental, ar fi vorba despre vreo 30.000 de euro. Coronavirusul, deh!

Câteva mostre de informare corectă marca Răzvan Savaliuc din articolul Terorism politic asupra CCR, publicat deunăzi de luju.ro:
Hotararea CEDO privitoare la revocarea lui Kovesi… nu e decat o mizerie globalista… hotararea CEDO e un rahat in ploaie. Nu va avea niciun efect intern, pentru ca Zeita nu se va mai intoarce neam la DNA… Este inutil sa mai spun ca mare parte din judecatorii CEDO provind din aceeasi famiglie globalista, fiind “trainuiti” de ONG-urile sinistrului miliardar George Soros …Cum spuneam, hotararea CEDO e numai buna sa te stergi la fund cu ea… Operatiunii de discreditare a CCR i s-au raliat in mod natural toate elementele anti-nationale sorosiste, infiltrate in ONG-urile finantate din afara, precum si cele din unele institutii ori din presa de propaganda care lucreaza pe asociatii si traieste, chipurile, din “donatii” (in fapt platita din strainatate)… propaganda nenorocita platita din bani externi a sarit sa prosteasca lumea ca judecatorii CCR…Hotararea CEDO e un monument de prostie… numai la romani prostimea si-a renegat elitele, si le-a vrut in puscarie… ş.a.m.d.

Ce fel de terorism politic s-a declanşat împotriva CCR n-o să aflaţi nici dacă veţi citi de 10 ori articolul cu pricina, devreme ce autorul habar nu are ce însemnă, de fapt, terorismul politic, iar argumentele sale din text sunt doar o succesiune de invective parcă desprinse din presa stalinistă a anilor ’50, în care conta doar mânia proletară.

Pe site-ul luju.ro, care pare foarte apreciat de Gabriela Firea, dacă e să mă iau după reclama primită de la Primărie, mai pot fi citite enormităţi scrise de belicosul avocatul Dan Chitic, ridicat în slăvi de propaganda rusă de câte ori debitează inepţii catalogate drept suveraniste, ca şi Răzvan Savaliuc, ori preluări din Cotidianul lui Cornel Nistorescu. Ultimul este o luminoasă figură liber-schimbistă a presei româneşti, care e cât pe ce să ia faţa analiste atomice, tot o liber-schimbistă, pe nume Alina Mungiu-Pippidi. Lumea Justiţei publică frecvent şi articole ale unor celebre figuri perindate prin puşcăriile româneşti, precum Adrian Severin, condamnat pentru luare de mită si trafic de influentă, ori Sorin Roşca Stănescu, încarcerat şi pentru sprijinirea unui grup infractional organizat.

Nu ştiu încă dacă Lumea Justiţiei, Antena3, RTV ori site-ul lui Bogdan Chirieac, fost ditribuitor al mesajelor lui Dragnea, vor primi bani publici de la guvern pentru informarea corecta a cetăţenilor. Însă în cazul în care Guvernul Orban va direcţiona fonduri către televiziunile şi publicaţiile enumerate însemnă că actualul premier doreşte musai să-şi facă harakiri politic şi, până la urmă, nimeni nu-l poate opri.

Iar pentru ca seppuku poliltic al lui Orban să fie de pomină, n-ar fi rău ca guvernul condus de el să trimită bani şi în Republica Moldova, la sediul agenţiei Sputnik, vocea propagandei ruse în România, tot pentru a sprijinirea presei care dezinformează corect, mai ales că, de multe ori, am senzaţia că luju.ro şi Sputnik au fost create în acelaşi laborator.

4 comentarii la „Va da Guvernul Orban bani pentru una dintre cele mai sinistre publicaţii, ca s-o susţină în vremea coronavirusului. Asta-i întrebarea”

  1. Opinia mea este ca luju.ro informeaza cetatenii foarte corect si foarte competent.

  2. Propaganda rusa are mai multe teme. Una dintre ele e sa-i despartjeze pe cei RAI de cei BUNI.
    Cei RAI, conform propagandei ruse, ar fi, cateva exemple: Laura Codruța Kovesi, Klaus Iohannis, Mugur Isărescu, Dacian Cioloș, Uniunea Europeană, Ambasadorul SUA în România.
    Cei BUNI, conform propagndei ruse, ar fi, doar cateva exemple: Viorica Dăncilă, Liviu Dragnea, Mircea Badea, Răzvan Savaliuc, Alina Bica, Nicolae Ceaușescu, Olguța Vasilescu, Elena Udrea, Sebastian Ghiță, Liviu Pleșoianu, Eugen Teodorovici, Pavel Abraham, Mugur Ciuvică, Șerban Nicolae, Bogdan Chirieac, Ingrid Mocanu.
    Apropae la fel ii departajeaza si Lumea Justitiei pe cei BUNI de cei RAI, pentru ca urmeaza intocmai reteta propagandei ruse.

  3. Pe scurt, povestea asta stă în felul următor: Savaliuc azi îl critică pe Dan Voiculescu, mâine e la Antena 3 ca să pupe poala Varanului. El a fost lansat în presă de Niki Dide, revoluţionar, fost senator PD, cu mari eforturi, prietenii ştiu de ce, mai ales că protejatul era cam puţinel la minte şi nici azi nu excelează. Pe vremuri, Savaliuc era mândru foc pentru că se fotografia cu Kovesi, găsiţi imagini pe net, şi se lăuda peste tot că o cunoaşte. Acum se dă de adversar necruţător al fostei procuroare-şef a DNA. În cazul în care, mâine va trebui să o laude pe Kovesi cu surle şi trâmbiţe, va uita mintenaş de criticile pe care i le-a dus, ca şi cum n-au fost, la fel cum a uitat subit şi tot ce a scris despre Dan Voiculescu. Lucrurile sunt simple, indiferent câţi bani are şi cine l-ar dirija în anumite momente, Savaliuc a căzut într-o mizerie de care nu se mai poate spăla niciodată, aşa că îi doresc să pută sănătos şi de acum încolo.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.