Delir: Propaganda rusă vrea să inducă o legătură între #Rezist şi «teroristul» din Brăila

A înnebunit lupul? Pardon, ursul cel mare de la Răsărit. Propaganda rusă din România vrea să ne convingă, prin intermediul agenţiei Sputnik, de faptul ar exista o legătură clară între bărbatul violent din Brăila, cel care a înjunghiat un om şi, apoi, a intrat cu maşina în mai multe persoane, şi #Rezist.

Tebuie musai să înţelegem că aceia care protestează împotriva Guvernului PSD-ALDE ar putea fi şi niscai terorişti.

Chiar şi răspândirea unei absurdităţi trebuie să aibă oarece legătură cu inteligentă. Cert e însă că Dragoş Dumitriu (foto mai jos), autorul articolului Legătura clară dintre provocările #REZIST și atentatorul dement din Brăila (un exerciţiu al delirului fără cusur) m-a convins încă o dată de faptul că pentru el agerimea minţii e o prostie. La fel ca şi atunci când scria: …Din demnul și patriotul om de tip nou al comunismului național nu au mai rămas decât filmele

„Omului de tip nou” a fost modelul cetățeanului societății comuniste din Uniunea Sovietică, trasat de ideologii realismului socilaist încă de la începutul anilor ’30 ai secolului trecut.

Înţeleg perfect de ce Sputnik, agenţie de presă finanţată de guvernul rus, mizează pe partidul lui Dragnea, din ce în ce mai prost văzut la Bruxelles. Ce mă miră însă e faptul ruşii, care, din câte ştiu, stau bine la capitolul răspândirea propagandei, dar şi cu Intelligence-ul, au la Bucureşti nişte corespondenţi ridicoli şi desueţi, precum autorul articolului menţionat, care tânjesc să se înălţă din nou spre comunism, în zbor, dar nu-i ţin picioarele nici să ajungă la nivelul propagandei sovietice.

Sputnik îl compară, fără niciun argument, pe Marius Valentin Parfenie, atacatorului de la Mall Brăila, cu protestatarii #Rezist. Planul lui Parfenie, care a rănit zece persoane, ar fi fost să omoare cât mai multe persoane şi apoi să se sinucidă, potrivit Biroului de Presă al Tribunalului Brăila.

Tototată, judecătorii au apreciat că incidentul de la Brăila se află la limita unui atentat terorist, având în vedere că Marius Valentin Parfenie a acţionat în baza unui plan stabilit înainte, ba mai mult şi-a anunţat intenţiile cu o zi înainte prin mai multe bilete scrise în acest sens, care se găsesc în momentul de faţă la dosarul care i s-a întocmit de către procurori.

Un comentariu la „Delir: Propaganda rusă vrea să inducă o legătură între #Rezist şi «teroristul» din Brăila”

  1. Trecutul ne striveste inca. Olguta Vasilescu, Stefanescu si alti peremisti ai lui VC Tudor, la butoane. Altii lucreaza pentru rusi, pentru ca, spun ei, sunt „nationalisti”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.