Delirul declanşat de coronavirus atinge culmi nebănuite: Trump i-a răspuns lui Ion Cristoiu

Criza coronavirusului a declanşat, printre altele, şi un delir aproape de neimaginat. De pildă Sputnik, vocea propagandei ruse, transmitea azi, nici mai mult, nici mai puţin decât: Trump răspunde la o întrebare esenţială pusă de Cristoiu.

De ce dracu nu se coalizează Trump, America, apoi Rusia, China, uite Franța și zice gata, punem la un loc cercetările de laborator, fabricile de măști, teste și gata pornim și învingem virusul și mă rog după asta continuăm războiul rece de până acum?, afirma ieri Ion Cristoiu, citat de Mediafax.

Azi, Sputnik, agenţia de presă a guvernului rus titra: Trump, mesaj puternic în noapte – a răspuns la o întrebare esențială pusă de Cristoiu!

Am citit de doua ori, crezând că am şi eu halucinaţii provocate de nebunia mondială declanşată de coronavirus. Dar nu, văzusem bine. Mai mult, în articolul din Sputnik, ridicat la rang de analiză, scrie: Ei bine, după circa două ore (de la declaraţia lui Ion Cristoiu – n.m.), a venit un mesaj al președintelui Donald Trump – care sună ca un răspuns la întrebarea – sau provocarea – lui Ion Cristoiu

Fireşte, nu-i vorba despre niciun răspuns. Trump a scris ieri pe Twitter: The world is at war with a hidden enemy. WE WILL WIN! (Lumea este în război cu un inamic ascuns. O să câştigăm!), iar corespondentul Sputnik, plecând de la acest mesaj, fără legătură cu întrebarea lui Cristoiu, a croşetat un fake news grosolan, cu un diletantism arogant greu de catalogat.

Răspunsul lui Trump la întrebarea esenţială a lui Cristoiu, care, repet, apare în Sputnik la rubrica analize, nu la încercări literare SF, este, de fapt, una dintre cele mai tembele ştiri false pe care le-am citit până acum.

3 comentarii la „Delirul declanşat de coronavirus atinge culmi nebănuite: Trump i-a răspuns lui Ion Cristoiu”

  1. O sa fie incantat Cristoiu pentru atentia care o are din partea Sputnik.Aschia nu sare departe de …

  2. Ion Cristoiu, cel care a dezvăluit lumii existența „găinii care naste pui vii și îi alăptează”crede că-i un UTC-ist jurnalist, e senil săracul dar i-a rămas incrustat în memorie sărutul duios în fundul lui Ceaușescu dim vremea R.S. România când îi ridica osanale cizmarului suprem. Nu râdeți e rău să fi comunist ramolit char dacă ai susținerea „celebrului” SPUTNIK.MD !

  3. @Spantulescu/ Nu sunt un fan al lui Cristoiu, nici pe departe, dar el nu are vina pentru articolul din Sputnik.md. Daca vorbim despre pacatel lui, probabil ca are destul, dar senil nu e. Stie excat ce spune si de ce spune. Dar asta este o alta tarasenie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.