Doi ziarişti atomici de la Adevărul şi o exclusivitate cu premeditare

Cristian Delcea şi Mihai Voinea, doi ziarişti de la Adevărul care, convinşi fiind ei că au descoperit America, publică un articol legat de generalul  Ştefan Kostyal sub genericul „Adevărul a reuşit să vorbească, în exclusivitate, cu generalul Ştefan Kostyal”.

În exclusivitate – mă gândesc eu la învăţăturile domnului DEX – adicătelea cu excluderea tuturor celorlalţi.

Ei bine, ca să vedeţi cât de relativă este exclusivitatea asta în Românica, anul trecut, însuşi generalul Ştefan Kostyal a vorbit pe larg cu mine chiar pe tema abordată recent de către cei doi ziarişti. Iar, după exact două zile de la discuţie, la 7 august 2010, am publicat în PUTEREA un articol despre Kostyal care, culmea, are acelaşi subiect cu exclusivitatea din Adevărul.

CLICK AICI pentru articolul de anul trecut din PUTEREA.

CLICK AICI pentru articolul publicat în urmă cu două zile în Adevărul.

Şi pentru că o imagine face mai mult decât o mie de cuvinte, veţi observa că, în urmă cu un an, l-am fotografiat pe Kostyal chiar pe  fotoliul pe care l-au imortalizat şi cei de la Adevărul.

După ce am publicat articolul despre Kostyal, i-am povestit regizorului Cornel Mihalache, de la care obţinusem numărul de telefon al generalului, cum a decurs toată discuţia cu Ştefan Kostyal.

Apoi, imediat după ce Mihalache a citit şi articolul din PUTEREA, s-a hotărât să facă un interviu pentru TVR cu Ştefan Kostyal, la care am participat şi eu, în sensul că amândoi i-am pus întrebări. Şi iată cum tema articolului meu, preluată şi dezvoltată în interviul filmat de Mihalache, tot în casa lui Kostyal, seamănă ca două picături de apă cu exclusivitatea din Adevărul. Ca să vezi coincidenţă.

De ce n-am scris „Exclusivitate” deasupra articolului din PUTEREA? Pentru că ştim că multe dintre dezvăluirile generalului publicate de mine au fost cunoscute şi de o comisie senatorială de investigare a evenimentelor din decembrie 1989, iar mărturia lui Kostyal în faţa respectivei comisii este de notorietate publică.

Un comentariu la „Doi ziarişti atomici de la Adevărul şi o exclusivitate cu premeditare”

  1. nici nu stii tu cati cred ca descopera america in fiecare zi, iar daca afli cu siguranta te vei ingrozii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.