Doru Buşcu nu uită trecutul, dar şi eu am memorie bună

La dispariţia ediţei tipărite a ziarului Gândul, Doru Buşcu a scris în Academia Caţavencu: „Gândul pe hîrtie a fost rezervaţia naturală în care CT Popescu, cel mai bun şi mai depăşit editorialist al acestor ani, şi-a trăit maturitatea şi limitele propriului personaj. Creatorul unui gen imitat de mulţi, a unei şcoli de scriitură subtilă şi violentă, Popescu e jurnalistul cu cea mai însemnată contribuţie la vorbirea articulată.

– trebuie, oare, uitat trecutul acestui ziar, în care genele Adevărului şi ale Scînteii s-au zbenguit împreună? Trebuie uitate instigările din anii ’90, şpăgile de la stat, dijma subiectelor în redacţie, combinaţiile politice pe secţiuni? Sau eu şi colegii mei de la Caţavencu ar trebui să uităm mizeria pe care, din ordinul lui Năstase, ne-au turnat-o în cap? Probabil că da, alt răspuns e greu de găsit.”

Băşcălie, mai mult sau mai puţin macabră. Însă, în ce priveşte uitarea invocată mai sus de către Buşcu, nici mie, de pildă, nu-mi iese din cap faptul că, precum un prestidigitator malefic, însuşi Buşcu a făcut să dispară pe tărâmul celălalt arhiva ziarului Cotidianul, după ce a fost preluat de Academia Caţavencu. Să nu credeţi că el a aplicat vreo directivă superioară. Şi nici motive obiective n-a avut.

Cine „arde” arhiva unei publicaţii cu gândul că istoria trebuie să înceapă cu el şi noua sa echipă – fiindcă  trecutul  a fost îngropat odată cu fondatorul Ion Raţiu -, se „sinucide” ca ziarist, analist, comentator ori ce îşi mai doreşte el să fie. Pe vecie. Iar când un asemenea „cadavru” mai şi confecţionează glumiţe ipocrite legate de încercările prin care trece presa românească în general, indiferent de natura lor, eu simt fiori pe şira spinării.

5 comentarii la „Doru Buşcu nu uită trecutul, dar şi eu am memorie bună”

 1. Cioclii de ieri (BUSCU), deontologii de azi (BUSCU)!
  Gatastii de ieri (GROSAN), marile caractere si condeie de astazi (GROSAN)!
  Gatistii de ieri (IVANCIUC), „investigatorii” de azi (IVANCIUC)!
  Toti trei grupati sub pulpana „Academiei Catavencu”!
  Curat murdar!
  Mandra tara, cinste cui te-a ingropat!
  Marasm iubit, numele tau e Republica Decrepita Romania!

 2. Deontologia e buna, dar la altii. Are si o mare calitate stimabilul> a rispit banii vintului pe nimic, cu abnegatie si daruire. Iar asta nu-i de ici, de colea

 3. doru Buscu a distrus Cotidianu, a distrus Academia Catavencu, dar este foarte, foarte bogat. Paradox de Romania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.