Dragnea, huiduit la Madrid de o eurodeputată socialistă: Afară cu corupţii! Nu vrem corupţie şi corupţi în PES şi în S&D VIDEO

Ana Maria Gomes, eurodeputat S&D, l-a huiduit pe Liviu Dragnea, liderul PSD, la finalul discursului ţinut de el în cadrul Congresului Socialiştilor Europeni de la Madrid, care n-a stârnit nici măcar atenţia liderilor stângii europene.

Foto: Dragnea şi Timmermans

S&D este un grup politic din Parlamentul European al Partidului Socialiștilor Europeni și a partidelor social-democrate europene aliate.

În discursul său, Dragnea a spus că dreapta a distrus Europa şi multe valori, speranțe, destine, prin intermediul instituțiilor de forță ale statului, referindu-se, cum era de aşteptat, şi la România, unde el are o condamnare definitivă cu suspendare (dosarul Referendumului) şi o alta într-o primă instanţă (dosarul DGASPC Teleorman).

Liviu Dragnea susţinea şi că a discutat cu Frans Timmermans, prim-vicepreședinte al Comisiei Europene, cunoscut drept un critic acerb al Guvernului de la Bucureşti, sugerând că ar fi lămurit divergenţele cu acesta. Numai că Timmermans nu şi-a pus nici măcar căştile ca să asculte ce spunea Dragnea la Madrid.

Voi începe să vorbesc în limba mea, pentru ca oamenii din ţara mea să înţeleagă”, a explicat el în faţa delegaţilor. Ciudat mod de abordare, pentru că discursul său era adresat, în primul rând, socialiştilor europeni, cu care, după cum s-a văzut, are legături vagi.

Dacă socialistul Timmermans, candidat PES la şefia Comisiei Europene, pare să nu-l fi luat în seamă pe Dragnea, eurodeputatul Ana Gomes a fost drastică, strigând, la sfârşitul discursului ţinut de liderul PSD:„Afară cu corupţii! Nu vrem corupţie şi corupţi în PES şi în S&D”.

După cum se ştie deja, socialista portugheză Ana Gomes (foto) nu e critică doar la adresa lui Liviu Dragnea. Ea a spus şi că PSD ar trebui exclus din rândul socialiștilor europeni, dacă va continua să fie capturat de oameni corupți, precum Dragnea. În martie, anului trecut, Gomes a catalogat-o pe Viorica Dăncilă drept „omul de paie” al lui Liviu Dragnea.

Ana Gomes a confirmat, conform Libertatea, că ea este cea care a strigat în sală, după discursul lui Dragnea, aşa cum arată imaginile de mai sus.

UPDATE: Ana Gomes spune că a fost contrariată să îl vadă pe Liviu Dragnea vorbind de la tribuna Congresului, cu Frans Timmermans în primul rând, deşi candidatul PES la şefia Comisiei Europene este un susţinător fervent al statului de drept.

Se întoarce împotriva noastră, a socialiştilor, să continuăm să acceptăm pe cineva ca Liviu Dragnea în rândul nostru, când ştim foarte bine: cauţi pe Google România şi OLAF şi sunt pagini întregi care explică modul în care Liviu Dragnea este acuzat că a creat un grup infracţional pentru a frauda fonduri europene”, afirmă europarlamentarul, conform Libertatea.

Problema, spune ea, nu este doar a României, ci a întregii Uniuni Europene, a cărei credibilitate este afectată. „Socialiştii nu pot închide ochii”, insistă ea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.