Pleşoianu, supărat foc pentru că a fost catalogat drept o marionetă şi un personaj de carton al Rusiei, vrea la tribunal

Umorul involuntar al lui Liviu Pleşoianu, deputat PSD, autopropus candidat la preşedinţie, este geu de egalat.

Însă de câte ori aflu ce-a mai debitat Pleşoianu, înclin să creadă şi că parafrenia salvează România. Pentru mine, punctul culminant a fost atunci când deputatul PSD a sugerat, pe Facebook, că el corespunde şi din punct de vedere astrologic pentru funcţia de președinte al României, fiindcă însăşi astrologii prezic victoria unui Vărsător – iar Pleşoianu e născut la 24 ianuarie.

Tot pe Facebook, dar într-o compunere recentă a candidatului Pleşoianu, citesc: Distinsul PONTA spune despre mine că sunt „o simplă marionetă” și că sunt „un personaj de carton al Rusiei” care „costă puțin și poate fi aruncat oricând la coșul de gunoi”…/…Ei bine, îi recomand distinsului procuror PONTA să înceapă să adune probele. Îi vor fi necesare.

Adică, sugerează Pleşoianu, îl dă în judecată pe fostul lui coleg de partid, motiv pentru care înclin să cred că deputatul nostru traversează un haos emoţional – pricinuit, cel mai probabil, de noua imaginea pe care tot vrea să şi-o construiască de vreo doi ani încoace, dar fără succes. După cum spunea un mucalit: probabil că îi va fi necesară aproape toată campania prezidenţială pentru a convinge alegătorii că nu-i Remus Cernea.

Dar să revenim la probele pe care le cere de Pleşoianu. Păi este de notorietate faptul că agenţia Sputnik, o voce a propagandei ruse în România, îi dedică articole elogioase deputatului PSD. Cu sau fară voia lui, el, Pleşoianu, face parte dintr-un joc deja cunoscut al Moscovei, care, precum în Ucraina, propune şi la noi candidaţi veniţi de nicăieri, de regulă naționaliști, anti-UE, anti-NATO – Unul din oamenii politici ai noului val care au dovedit echilibru, profesionalism și originalitate, aşa cum scria Sputnik despre Pleşoianu.

Şi nu-mi aduc aminte ca el să fi reacţionat vreodată, în orice fel, faţă de textele deşănţate pe care i le-a închinat propaganda rusă.

E de notorietate şi fatul că, în plenul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Pleşoianu a pledat pentru o înțelegere și o apropiere colectivă de Rusia, iar Wikipedia arată că Liviu Pleșoianu este un nume invocat în termeni pozitivi de Sputnik.

Însă revin iar la probe – jurnalistice, fireşte. O analiză făcută de Info Sud-Est relevă că, în ultimele 30 de zile, Sputnik România, a fost interesat de două teme majore: mișcările din politica românească, legate de UE și NATO, și schimbările din Justiție. În ceea ce privește personajele din politică ori din mass-media, agenţia Moscovei le-a împărţit în doua categorii:

Cele ”rele”: Laura Codruța Kovesi, Klaus Iohannis, Mugur Isărescu, Dacian Cioloș, Uniunea Europeană, Ambasadorul SUA în România.

Cele ”bune”: Viorica Dăncilă, Liviu Dragnea, Mircea Badea, Răzvan Savaliuc, Alina Bica, Nicolae Ceaușescu, Olguța Vasilescu, Elena Udrea, Sebastian Ghiță, Liviu Pleșoianu, Eugen Teodorovici, Pavel Abraham, Mugur Ciuvică, Șerban Nicolae, Bogdan Chirieac, Ingrid Mocanu

Antena 3 este citată copios de cei de la Sputnik de nu mai puțin de 37 de ori în ultimele 30 de zile, pe diferite subiecte și în diferite contexte, în timp ce campionii aparițiilor în oficiosul Kremlinului (pe lângă Viorica Dăncilă și Liviu Dragnea, care au demnităţi în stat) au fost Liviu Pleșoianu (14), Olguța Vasilescu (14), Mircea Badea (11) și Răzvan Savaliuc (7) …

Liviu Pleșoianu este, dacă vreți, un pol de gândire şi ideologie pentru rușii de la Sputnik, care îi oferă spații largi ori de câte ori are de spus ceva, arată Info Sud-Est.

După cum aţi văzut este vorba despre o analiză a ultimelor 30 de zile, pentru că Pleşoianu, cel care cere tot timpul expulzarea ambasadorului SUA din România, are vechime pe site-ul Sputnik.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.