Dragnea se teme şi nu mai riscă nimic: Cât mai repede amnistie şi graţiere

Liviu Dragnea, liderul PSD, i-ar fi cer lui Tudorel Toader, ministrul Justiţiei, soluţii pentru amnistie şi graţiere.

Dragnea nu mai vrea să rişte nimic şi îl somează pe Toader să prezinte cât mai repede un proiect privind amnistia şi graţierea, conform Digi24. Acestui vis al lui Dragnea i s-ar fi opus până acum Paul Stănescu, fost vicepremier, care tocmai a demisionat din Guvern.

Totodată, Dragnea îl acuză pe Toader că nu a făcut nimic în această privinţă şi ameninţă că, dacă în săptămânile următoare ministrul Justiţiei nu va prezenta un proiect privind amnistia şi graţierea, atunci va cere CEx PSD să ia o decizie. Termenul pentru adoptarea amnistiei și grațierii ar fi finalul acestui an, conform aceleaşi surse.

Ciudată acestă grabă de vreme ce presiunea nu mai este atat de mare dupa decizia Curții de Apel București de vineri, atunci când s-a anulat tragerea la sorți a completelor de cinci de la Înalta Curte, iar Dragnea a câştigat timp berechet .

Ce declara ieri Liviu Dragnea.

Nu am discutat cu Tudorel Toader despre vreo OUG de amnistie, nici cu doamna ministru Dăncilă, sunt convins că nu se va adopta niciun fel OUG de amnistie pe 1 decembrie sau în jurul acestei date”, susţinea Dragnea.

Întrebat dacă dacă acest lucru se va întâmpla după 1 decembrie, Liviu Dragnea a răspuns, tot în urmă cu o zi: „Nu știu domnișoară. Nu cred ca se va…. Eu nu sunt în guvern. Nu s-a discutat așa ceva.”

Premierul Viorica Dăncilă le-a spus jurnaliștilor luni, în contextul unei eventuale OUG privind amnistia și grațierea, că nu poate face o declarație anume, pentru că „nu a discutat cu o anumită persoană”.

Ordonanță de urgență privind amnistia și grațierea i-ar fi benefică lui Liviu Dragnea, condamnat definitiv cu suspendare în dosarul „Referendumul” și la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare (decizie nu este definitivă) în dosarul angajărilor fictive.

Dragnea cel nevinovat

Poziţia mea e foarte clară, aş vrea totuşi să vă spun motivaţia pentru care eu cred că trebuie adoptată o astfel de măsură şi aici intru în contradicţie şi cu domnul Toader (ministrul Justiţiei) şi cu alt coleg, nu mai ţin minte exact acum cine a spus, că în anul centenar trebuie să… asta ar fi un act de clemenţă. Eu nu consider un act clemenţă, eu consider un act de dreptate, un act de reparaţie, pentru că noi discutăm de decizii, de condamnări, de cercetări, de dosare, de procese făcute la mii de oameni pe probe false, pe şantaj, pe protocoale, pe încălcarea legii. Deci nu e vorba de clemenţă, nu putem, cum adică, să acordăm clemenţă unui om care este condamnat nevinovat?, declara Liviu Dragnea, la Antena3.

Cred că nu trebuie să vă spun cine este cel condamnat „nevinovat”.

Nu-s de acord absolut deloc cu definiţia asta sau cu motivaţia asta. Că trebuie dată prin ordonanţă de urgenţă, că trebuie adoptată ca şi lege în Parlament, rezultatele nenorocite ale acestor ani în care în Justiţie s-a intrat şi încă se intră de către instituţii care nu legătură cu Justiţia şi s-au făcut dosare bazate pe probe false, ceva trebuie făcut. Nu putem doar să constatăm toate abuzurile, încheia Dragnea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.