După anunţarea stării de urgenţă, Sputnik, vocea propagandei ruse, face ce ştie mai bine: intoxică

Propaganda rusă vede exact ce nu este – panica.

Raed Arafat a transmis azi noapte un mesaj care ar încearcă să prevină panica generată de gafa lui Iohannis, scrie Sputnik, agenţie de presă guvernamentală rusă, sub titlul: Arafat, mesaj în noapte – încearcă să repare GREȘEALA PERICULOASĂ comisă de Iohannis.

Panica invocată de Sputnik este doar o altă minciună sfruntată a agenţiei ruse. Mesajul lui Arafat, de pe pagina sa de Facebook, era chiar unul liniştitor pentru populaţie. El arăta că afirmaţii în mass-media legate de alimente raţionalizate (burtiere panicarde la Antena3-n.m) ori de faptul că circulaţia va fi închisă nu au temei.

Care era gafa lui Iohannis, conform propagandei ruse, dreasă, chipurile, de Arafat: preşedintele nu a fost precis şi nu a spus, atunci când a vorbit despre instituirea stării de urgenţă, că presa nu se suprimă, că internetul nu va fi blocat ori ce şi cum cu raționalizarea bunurilor şi rechiziţionare a hotelurilor ş.a.m.d.

Păi cum să spună asemenea aberaţii. Aberaţiile le propagă propaganda rusă, interpretând mesajul lui Arafat într-o cheie proprie. Adică, total anapoda. Poate că niscai naivi intră în panică, pentru că autorităţile române de la cel mai înalt nivel comit greşeli, iar Sputnik îşi face norma la capitolul diversiune.

Dar să ne păstrăm simţul umorului, indiferent cât vrea propaganda rusă să panicheze, motiv pentru care redau, din nou, o variantă a bancului sovietic de la Radio Erevan, cel cu maşina lui Ivan Ivanovici, fiindcă textul din Sputnik cu Raed Arafat, care ar dori să repare gafa lui Iohannis, aproape că bate bancul de mai jos.

Întrebar la Radio Erevan: E adevărat că Ivan Ivanovici a câștigat o Lada la Loto? Răspuns: În principiu da. Însă nu a fost Ivan Ivanovici, ci Piotr Petrovici. Și nu era mașină, ci bicicletă. Și n-a câștigat-o, pentru că i-a fost furată. Restul e corect.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.