În vremea coronavirusului, Alina Mungiu-Pippidi s-a sucit: Vrea securişti în Guvern. Până mai ieri, îi blama

Până mai ieri, Alina Mungiu-Pippidi era o aprigă vânătoare de securişti. Iată că actuala pandemie i-a schimbat brusc opţiunile. Nu-i mai denunţă pe foştii securişti, ci îi vrea într-un guvern de tehnocraţi. În ce priveşte doza de ridicol ingurgitată de analista noastră, rămâne la aprecierea voastră.

Ce ar fi rațional de făcut? Un guvern integral tehnocratic, făcut din oameni ca Arafat, Cepoi, Dăianu, Dumitru, Chirițoiu, oameni care să organizeze pe cît se poate nenorocirea care urmează, să amîne măririle de pensii și alocații pentru timpuri normale, sperînd că asemenea timpuri vor veni vreodată, iar Parlamentul să amîne localele până la legislative și nu invers…scrie Alina Mungiu Pippidi în articolul Ajunge o pandemie să omoare egoismul românesc?, publicat în romaniacurata.ro.

Aşadar, Mungiu-Pippidi, cea care încearcă să ne convingă de o bună bucată de vreme că se află într-o luptă dârză cu acoperiţii ori descoperiţii (de regulă cu cei care criticau PSD aripa Dragnea), ni-l propune pe Dăianu într-un guvern de tehnocraţi, ca să rezolve criza. Este vorba despre Daniel Dăianu, fost ofiţer în poliţia politică a lui Ceauşescu, chiar înainte de fuga lui Pacepa. Legătura lui Dăianu cu Securitatea comunistă este de notorietate, au curs râuri de cerneală pe marginea acestui subiect, o consemnează chiar şi Wikipedia, aşa că nu insist. Amintesc doar ilaritatea stârnită de CNSAS atunci când a hotărât că fostul ofiţer al Direcţiei de Informaţii Externe nu a făcut poliţie politică în sensul legii. Chiar aşa: cum dracu să facă poliţie politică un angajat al poliţiei politice comuniste? E la mintea cocoşului, nu?

Dar nu Dăianu e subiectul, ci Mungiu-Pippidi, academica amazoană a societăţii civile, care ne spunea, în urmă cu un an: Eu sunt profesorul de democrație. Un profesor de democraţie care, mai nou, ne îndemnă să aruncăm democraţia la coş şi să înlocuim politicienii, indiferent de partid, cu tehnocraţii, fie ei şi foşti securiştii.

Păi tocmai într-o situaţi de criză, de data asta globală, o ţară democratică trebuie condusă de politicieni, care să-şi asume fiecare decizie şi să răspunsă în faţa alegătorilor, pentru că, altfel democraţia ar fi doar o vorbă goală. E o chestiune elementară. Să n-o cunoască profesoara de democraţie, care tot ridică ipocrizia la rang de societate civilă. Ori a uitat-o subit în iureşul asta provocat de coronavirus, aşa cum a uitat şi ce a scris despre securişti.

2 comentarii la „În vremea coronavirusului, Alina Mungiu-Pippidi s-a sucit: Vrea securişti în Guvern. Până mai ieri, îi blama”

  1. Tu cine ești ???
    De unde ai iesit ???
    Doamne cîți oameni fură această
    ȚARA !!!!!

  2. Alina Mungiu e disperata. S-au dus vremurile cand avea un cuvant de spus. In prezent nu face decat sa bage batul prin gard, de disperare, iar disperarea ii aduce doar o alta disperare. De fapt, exasperarea ei pricinuita de faptul ca nu mai este bagata in seama la nivel inalt nu este decat ultima manifestare a prostilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.