Halucinant: În vremea coronavirusului, ÎPS Teodosie a împărtășit credincioşii cu aceeași linguriță

Deunăzi, purtătorul de cuvânt al BOR ne spunea, stârnind comentarii aprinse: coronavirusul nu se ia prin rugăciune. Acum, Arhiepiscopul Tomisului ne transmite, indirect, că noul virus nu s-ar transmite nici dacă împărtăşeşte peste o sută de persoane cu aceeaşi linguriţă.

Spun aste pentru că, duminică, în plină pandemie de coronavirus, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a împărtăşit peste o sută de persoane cu o singură linguriţă de argint. Credincioşii participau la liturghia de duminică de la Catedrala Sfinții Apostoli Petru și Pavel şi au fost împărtășiți chiar de către arhiepiscop.

Nu eu voi cataloga gestul lui Teodosie, ci autorităţile. Fireşte, majoritatea enoriaşlor au fost conştienţi la ce risc se expun.

Halucinat nu este doar faptul că Arhiepiscopul Tomisului a trecut linguriţa prin gura a peste 100 de oameni, ci şi ce a declarat, ulterior (video, mai jos), preotul Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului: …Cei care au temeri, au dubii sau au conștiința neliniștită, să meargă și să discute cu duhovnicul lor

Restul e tăcere.

Bănescu, purtătorul de cuvânt al BOR: „Coronavirusul nu se ia prin rugăciune”. Mai bine tăcea

6 comentarii la „Halucinant: În vremea coronavirusului, ÎPS Teodosie a împărtășit credincioşii cu aceeași linguriță”

  1. Asa pentru cultura generala.Argintul este bactericid.Orice micro organism intra in contact cu argintul moare.A impartasi cu o singura ligurita de argint pe toti enoriasii este normal in ortodoxie.orice persoana care are dubii sau temeri in privinta virusului covit-19 pot sa amane impartasirea tainelor pana cand se linistesc apele.

  2. Argintul NU este nici macar bactericid 100%. Si in nici un caz nu omoara virusi. Virusul NU e bacterie si traieste foarte bine in prezenta argintului. Gandirea asta idioata, medievala OMOARA OAMENI. Popii sunt niste imbecili care stiu DOAR religie si politica. De restul habar nu au.

  3. Incondtientul asta ingamfat ca si acolitii lui ar trebui inchis cu fosar penal in regim de urgenta!!!
    Dumnezeu ajuta si apara oanenii prudenti nu si prostii!

  4. Preafericitul face numai lucruri bune!!! Mai scapa lumea de prosti !!! Brava lui!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.