După ce varsă o lacrimă pentru Dragnea, Alina Mungiu-Pippidi ne spune că avem nevoie de PSD. Altfel, suntem fiii ploii

Alina Mungiu-Pippidi se întoarce ca s-o pună de-o critică de-a dreptul constructivă la adresa PSD, exact ca pe vream partidului unic. Nu lipseşte nici lacrima de rigoare pentru Liviu Dragnea, în cinstea căruia judecătorii de la ICCJ ar fi băut şampanie, după ce l-ar fi băgat la puşcărie, cam pe de-a moaca, aşa cu cum scrie vestita analistă în articolul: Are PSD viitor?, publicat în romaniacurata.ro.

Însă, ca să citeşti respectivul articol (care începe cu mustrări la adresa PSD. Deontologia, deh!), vă trebuie răbdare, foarte multă răbdare, dar şi o înţelegere ieşită din comun pentru a descifra, de pildă, fraze de genul: …Cum să avansezi spre alegeri trecute și viitoare avînd în frunte un batalion de zombi de dincolo de zid, de genul lui Șerban Nicolae sau Eugen Nicolicea, în timp ce… Am spus răbdare şi înţelegere, dar e prea puţin. Aveţi nevoie şi de o capacitate de orientare în timp şi spaţiu de-a dreptul paranormală. Altfel, n-o să înţelegeţi niciodată cum poate avansa ceva/cineva, fie chiar şi infailibilul PSD, spre… alegeri trecute.

Dar să lăsăm fleacurile astea şi să trecem la mesajele importante pe care doreşte să le transmită doamna în articolul menţionat. Unul dintre acestea arată că, de fapt,”statul paralel”, care acţionează cu tot arsenalul, nu lasă PSD să guvernez în linişte (exact cum zicea şi Dragnea – n.m.), mai ales că, după cum afirmă acum Alina Mungiu-Pippidi:în România opinia publică nu există decît cînd are norocul să fie de aceeași parte cu serviciile secrete De unde, pricep eu, toţi cei care care s-au opus partidului stat au fost mânaţi din urmă de biciul spionilor. Aşa că, sincer, nu ştiu exact de ce să leg afirmaţia Alinei Mungiu-Pippidi: de noaptea minţii ori de patologie?

Un alt mesaj important e ceva mai lipede: fără PSD, corupt ori nu, moare democraţia în România şi suntem fiii ploii, că doar ăsta e motivul pentru care Mungiu-Pippidi a scris la finalul articolului: Sistemul nostru de partide are nevoie în continuare de o stîngă, care trebuie să piardă doar la alegeri, nu la dosare secrete. Trebuie să rămînem o democrație, chiar dacă societatea noastră e încă destul de coruptă.

Bref, o critică necesara şi extrem de constructivă, ca pe vremea PCR, exact cum spuneam mai sus.

3 comentarii la „După ce varsă o lacrimă pentru Dragnea, Alina Mungiu-Pippidi ne spune că avem nevoie de PSD. Altfel, suntem fiii ploii”

  1. Nu demult, la o benzinărie, am auzit oferta explicită a unei fete, poate analfabetă: „Douăzecişicinci de lei muia !” Ce face Alinuţa, cea care a fost tante la Societatea Academică Română, nu e la fel de neruşinat ? PÂNĂ UNDE POATE COBORÂ OMUL ?

  2. Ce scrie si ce spunea azi Alina Mungiu este expresia decaderii in stare pura. Dupa 30 de ani de la caderea comunismului, ea s-a intors in trecut, prietenii stiu de ce, si vorbeste ca o activista PCR.

  3. Nu stiu de ce va mirati. Doamna tocmai avaseaza spre trecut, precum scrie. Autorul spune ceva despre patologie. E bland. E mai mult decat atat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.