Enigmă: Mungiu-Pippidi şi-o fi dat seama că însăilează scenarii incoerente, cu mânie proletară de Ferentari?

Alina Mungiu-Pippidi se întreaba deunăzi unde este societatea civila. Hait!, zic. Parcă ea era societatea civilă ori analista noastră nu mai vede pădurea din cauza copacilor. Sau, cine ştie, pe profesoara de bună guvernare a lovit-o brusc autocritica constructivă, ca pe vremea comunismului – atunci, cacofonia era permisă.

…Unde e societatea civilă, să ceară crearea unei reprezentări mai bune, pe idei sau pe cartiere, ca în Franța? Zero barat. Acum vedem că grupulețele care rezistau erau afiliate fie cu liberalii, fie cu useriștii, sau mai rău. Nu au de ce să se agite pentru societatea civilă, pentru că nu sunt societate civilă…, scrie Alina Mungiu-Pippidi în articolul Mai putem salva alegerile? Soluția franceză, publicat în romaniacurata. ro.

După cu ziceam mai sus, poate că pe analista noastră a izbit-o constructiva autocritică. Şi-o fi dat seama că, deşi se căzneşte de multă vreme, e paralelă cu societatea civilă. Zero barat, ca s-o citez din nou. În sfârşit, poate a realizat că însăilează scenarii incoerente, cu o mânie proletară de Ferentari, şi că-i deja de pomină pentru incontinenţa sa verbală şi logica de două parale.

Şi când te gândeşti că Sputnik, vocea propagandei ruse, o cataloga pe Alina Mungiu-Pippid drept una dintre cele mai importante figuri ale culturii actuale. Alături de ea stă Viorica Dăncilă, desemnată, tot de Sputnik, omul politic al anului 2018.

2 comentarii la „Enigmă: Mungiu-Pippidi şi-o fi dat seama că însăilează scenarii incoerente, cu mânie proletară de Ferentari?”

  1. Incet dar sigur se indreapta spre latura materiala.Cine plateste mai mult,adica PSD.Dragnea a venit , prima data,cu o propune de premier care nu-l stia nimeni din PSD.A propus amnistie gratiere si bunurile din coruptie sa ramana la posesor.Cu acete trei propuneri au fost de acord PSD-isti dar nu numai ei.

  2. Toti de la ea in jos sunt prosti. Madama Alina Mungiu Pippidi le spunea proststatarilorca sunt prosti pentru ca il contesta pe Dragnea:.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.