Eterna şi fascinanta Viorica Dăncilă, ultima gafă: Autocritica, emotivitatea, cacofonia şi caracterizarea

Înainte de Crăciun, în nemărginita şi proverbiala ei înţelepciune, Viorica Dăncilă şi-a făcut iar autocritica.

Pentru cei mai tineri ori pentru cine a uitat, autocritica era o metodă de educare comunistă – „îmbunătățirea” activității oamenilor muncii care consta în critica propriei comportări. În şedinţele de partide de dinainte de 1989, recunoașterea „sinceră” a greșelilor și lipsurilor era însoţită, obligatoriu, de angajamentele de îndreptare ale celui căzut în greşeală.

Adevărat, dârza Viorica Dăncilă, deşi aflată permanent în razboi cu limba română, regretă greșelile de exprimare, motivând că ar fi emotivă, dar nu să ne spună însă cum se va îndrepta, conform cutumelor autocriticii.

Şi tot regretând ea profund, dintr-o dată a devenit critică la adresa preşedintelui Iohannis, moment în care  comite o altă o gafă impardonabilă. Las la o parte cacofonia din declaraţia de mai jos, că la premierii care cred că Iranul şi Pakistanul sunt în UE nu se pune, dar gramatica elementară e încă în vigoare chiar şi la Palatul Victoria.

…Îmi este greu să cataloghez președintele, dar este un om care nu acceptă consensul. Este greu să îi pun o etichetă. Nu vreau să fac acest lucru, aș face ceea ce eu critic. Cred că caracterizarea cea mai bună ne-o face românii, a declarat Viorica Dăncilă, la RTV, conform stiripesurese.

Penultima gâlceavă a Vioricăi Dăncilă cu limba română a fost în urmă cu doar trei zile.

În şedinţa de guvern prezidată de Iohannis, ea a vorbit senină despre lucruri pe care urmează să le discute într-o şedinţă „anterioară“. Corect era să spună ulterioară. Însă cred că ştiţi deja: aşa este fascinanta Dăncilă, face orice ca să nu treacă neobservată.

3 comentarii la „Eterna şi fascinanta Viorica Dăncilă, ultima gafă: Autocritica, emotivitatea, cacofonia şi caracterizarea”

  1. Avem si noi intelectualii nostri, facuti pe puncte in laboratorul lui Dragnea din Teleorman > Sfanta Veorica a Gramaticii…

  2. Ea este imaginea de azi a scumpei noastre tarisoare si nici nu putem tagadui acest fapt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.