«EU, sorry for this gov». Da, Europa, scuză-ne pentru penalii şi analfabeţii noştri VIDEO

”EU, sorry for this gov”, scria pe o pancartă a manifestărilor din faţa Bibliotecii Universitare, lângă Ateneul Român, acolo unde sute de românii s-au adunat aseară pentru a participa la protestul împotriva Guvernului Dăncilă, sub deviza ”We need UE”/ ”Vrem Europa, nu dictatură”. Organizatorii au fost ”Rezistența, Corupția Ucide”și ”Inițiativa România”.

EU, sorry for this gov”, mi s-a părut mesajul care reflectă cel mai bine starea de fapt în contextul preluării preşedinţiei Consiliului UE, ca şi cel proiectat pe Palatul Regal: ”We want EU. PSD want Russia” – ”Noi vrem Uniunea Europeană. PSD vrea Rusia”.

Amintesc că protestul de aseară a avut loc cu ocazia ceremoniei oficiale de lansare a Președinției României la Consiliul Uniunii Europene la Ateneul Român, unde au fost fi prezenți Jean Claude Juncker, preşedintele Comisiei Europene, Antonio Tajani, preşedintele Parlamentului European, și Donald Tusk, preşedintele Consiliului UE, care a ţinut excelent discurs în limba română, Klaus Iohannis, preşedintele Românei şi premierul Viorica Dăncilă.

În timpul discursurilor din sala Ateneului Român, afară se scanda:”Vrem Europa, nu dictatură”, PSD, ciuma roșie”, „România, stat european!”, „Europa vrem să știi, c-au furat de la copii”, „Justiție, nu corupție”. Manifestanţii afişau şi pancarte cu mesaje în limba engleză, precum: ”Stop corruption”, ”Romania fights for justice”, ”73% of Romanians say corruption affects them”, ”Wellecome to Romania” sau ”EU, sorry for this gov”.

După cum spuneam mai sus, sloganul ”EU, sorry for this gov” e semnificativ pentru stare actuală de fapt.

Da, Uniunea nu-i perfectă – nici întreagă, nici pe bucăţi. Dar nu într-atât încât să nu ne cerem scuze pentru că preluăm preşedinţia Consiliul Uniunii Europene cu un guvern condus de un condamnat, Liviu Dragnea, prin interpusa Viorica Dăncilă, o regină a gafelor, nucă-n perete la Palatul Victoria. Da, trebuie să ne cerem scuze pentru că avem un premier certat iremediabil cu limba maternă, în timp ce polonezul Donald Tusk, preşedintele Consiliului UE, a ţinut un impecabil discurs în română la Ateneu. Da, trebuie să ne cerem scuze pentru că Dragnea, (absent la respectivul eveniment, pe motiv de vacanţa cu iubita),  consilierul Vâlcov, îndrumătorul lui Dăncilă, Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului, Toni Greblă, secretar al Guvernului au probleme cu justiţia.

Am dat doar câteva exemple de polticieni care, în loc să fac un pas înapoi, s-au luat de gât cu statul de drept în speranţa că vor demostra cât de imaculaţi sunt ei, fără să le păsa de consecinţe.

Da, trebuie să ne cerem scuze şi pentru penalii aflaţi la ceremonia de la Ateneul Român, chiar dacă nu mai au funcţii înalte acum, cum ar fi Adrian Năstase ori Adrian Severin (ca să dau doar două exmple), dar şi pentru faptul  că o ţară condusă de Dragnea nu poate oferi nici Europei, nici lumii largi o personalitate de talia lui Donald Tusk, cel care ne arăta arăta  în discursul de la Ateneul Român – Omul sfințește locul  cu se construieşte o punte trainică, baza oricărui dialog politic important.

Un comentariu la „«EU, sorry for this gov». Da, Europa, scuză-ne pentru penalii şi analfabeţii noştri VIDEO”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.