Expulzarea ambasadorului Zuckerman, obsesia flecarului Pleşoianu. Cu Hans Klemm n-a ieşit, aşa că mai încearcă

Liviu Pleşoianu, deputat PSD, are o marotă: expulzarea celor care nu-i sunt pe plac, de regulă ambasadori americani. Cum n-a reuşit cu Hans Klemm, fostul ambasador al SUA la Bucureşti, pe care Pleşoianu tot încerca să-l dea afară din ţară, poate că-i iese cu actualul reprezentant al SUA în România, pe care-l numeşte ne-excelența sa. Însă obsesia asta e veche în rândul celor din PSD, indiferent ce nume a avut partidul în ultimii 30 de ani.

În zorii democraţiei româneşti, Regele Mihai era alergat pe autostradă de autorităţile române, aflate atunci la dispoziţia partidului care moştenea PCR-ul, tocmai înfiinţat de Ion Iliescu, ca să fie expulzat din ţară. Tot pe atunci, Eugen Nicolicea, proaspăt deputat PDSR, acum o celebritate politică a PSD, solicita în Parlament ca regele să fie declarat persona non grata.

Ulterior Iliescu s-a împacă cu regele (hai să spunem împăcare, pentru că e mult de explicat), iar Nicolicea nu-şi mai aminteşte ce spunea legat de fostul monarh, dar preocuparea pentru expulzări persistă. Chiar dacă a ratat cu Hans Klemm, limbutul deputat Pleşoianu îşi dă silinţa şi cu Adrian Zuckerman, tocmai numit ambasador al SUA la Bucureşti – vrea musai ca diplomatul să părăsească ţara.

Băi, #GRINGO!Pentru gravele tale ieșiri în decor (ale ambasadorului Zuckerman – n.m. ), care nu au nicio treabă cu diplomația sau, măcar, cu bunul-simț, ar fi trebuit să fii trimis deja la plimbare. Partea proastă este că, în absența unui Președinte de țară și a unui ministru de Externe, nu ai fost expulzat și declarat persona non grata chiar ieri…, scria Pleşoianu pe pagina sa de Facebook.

Ulterior, Pleşoainu afirma indignat, tot pe Facebook, că ambasadorul SUA ar fi aruncat cu lopeţi de bălegar spre PSD, dar că partidul nu a reacţionat aşa cum îşi dorea el. Cine ştie, poate că n-o fi puţit în sediul din Kiseleff.

În rest, da, aţi ghicit, nerozia e un handicap fără de leac.

2 comentarii la „Expulzarea ambasadorului Zuckerman, obsesia flecarului Pleşoianu. Cu Hans Klemm n-a ieşit, aşa că mai încearcă”

  1. Pleșoianu e ciudatul care scria ca radicalii liberi din societate sunt combătuți de către antioxidanții din societate. Tot el scria: mă năpădise până în ribozomi și mitocondrii sentimentul că sunt un… intrus. Un intrus într-o lume care părea total și definitiv… a altora. Despre dezinformarile Rusiei, preluate de aceasta calmitate de deputat, s-a tot scris, nu mai insist. Cert e ca acest ciudat se incadreaza perfect in carea lui Pascal de Sutter, Acești nebuni care ne guvernează.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.