La noi, coronavirusul loveşte la mansardă sau Ponta, Arafat, Ciolacu, Mircea Badea şi «ciuma roşie»

În timp ce oamenii cu minte sprintenă vorbesc pentru că au ceva de spus, mulţi dintre politicienii noştri vorbesc doar pentru că trebuie să spună ceva. Ca şi păreriştii. De pildă, Victor Ponta ar vrea ca preşedintele Iohannis să-l propună premier pe Raed Arafat, pentru că doar el ne-ar poate scăpa de coronavirus. Ce ştie Arafat despre afecţiunea momentului, habar n-am şi nici el nu cred are. Altfel, de mult era în China. Mai consemnez şi că Marcel Ciolacu, liderul interimar al PSD, aflat acum în mare prietenie cu Ponta, nu-i de acord cu nominalizarea lui Arafat.

În schimb, Ciolacu anunţă că România se află în fața unui pericol iminent din cauza coronavirusului. Mai mult, coronavirusul a intrat deja şi în politichia românească, pe uşa din faţă. Congresul (PSD -n.m) se va ţine, în principiu, pe 29 februarie, în cazul în care în România nu apar cazuri confirmate cu coronavirus. Este o decizie clară luată de către toţi colegii mei. În cazul în care nu există acest pericol, un congres înseamnă să adunăm peste 1.500 de oameni, dacă nu există acest pericol şi putem să nu punem în pericol membrii de partid sau primarii sau delegaţii la Congres vom ţine Congresul, afirmă Marcel Ciolacu.

Şi dacă tot s-au băgat în seamă liderii politici, hop şi patriotele naţionale Mircea Badea, care scrie pe Facebook: Acuma ca am scăpat de ciuma rosie si ne luptam cu coronavirusu’, Rares Bogdan isi va inlocui batisuta cu mascuta? sau: Hai sa ne revenim: vom avea coronavirus la colonie. Credeam ca virusul are si el mandria lui, e clar ca nu…

Imediat, Sputnik, vocea propagandei ruse, l-a ovaţionat îndelung pe Badea. Dar nu pentru poanta peltică legată de Rareş Bogdan ori de ciuma roşie, ci pentru că a catalogat România drept colonie, o temă pe care Sputnik o promovează masiv. Adicătelea, dacă eram parteneri cu ruşii, era de bine, dar dacă suntem cu americanii, am devenit scalvi.

În rest, deocamdată, în România nu există nicio persoană diagnosticată cu coronavirus.

Un comentariu la „La noi, coronavirusul loveşte la mansardă sau Ponta, Arafat, Ciolacu, Mircea Badea şi «ciuma roşie»”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.