Fără Zahăr sau diletantismul care ne duce cu oiştea-n gard

Mulţi ziarişti scriu că băieţii de la trupa Fără Zahăr au compus o melodie în care fac băşcălie de Ştefan Hruşcă.

Hruşcă-i  doar pretextul. Cântecul este un sanchi general şi un mişto total care îndeamnă însă la o meditaţie serioasă despre diletantismul care ne înconjoară, ne sufocă,  şi ne tot duce cu oiştea-n gard, dar şi despre ce credem noi că este inevitabil.

„El în Americi stă ascuns/ Şi vine-acum şi ne surprinde/ Fiindcă în anul ce s-a scurs/ A mai compus vreo opt colinde. (…) Dacă nu am bani de gaz/ Şi nu am bani să beau o duşcă/ De ce să-mi cânte Ştefan Hruşcă? (…)Şi am ca plan de viitor/Să-mi pun deoparte nişte lei/Să vină doctorul Harbuz/Să mi-l dreseze pe Grivei .(…)Leru-i ler şi iarăşi ler/Crapă oile de ger.

6 comentarii la „Fără Zahăr sau diletantismul care ne duce cu oiştea-n gard”

 1. Pai…nea Emile…afara e o criza/foamete de crapa pietrele, laolalta cu oile – vorba cantecului – (nu mai pun la socoteala „incalzirea globala” care a lovit-o pe coana Evropa exact in punctul slab)…si matale vrei ca lumea sa mai guste behaielile lui HRUSCA?
  Baietii de la „Fara Zahar” gandesc prin prisma „primum vivere deinde philosophari”! Deh, gura pacatosului adevar graieste! Ce sa mai „serbeze” o natie de infometati? Si, in consecinta, de debusolati?
  Nea Emile, circul nu tine loc de paine!
  Ba dimpotriva!
  Hai noroc!
  Mai multa paine, mai putin circ!
  🙂

 2. @:))). fratioare, ori esti beat, ori esti beat. ori esti cult in cap. pai de unde ai inteles tu ca vreau ca lumea sa guste behaielile lui hrusca? daca nu pricepi, iti desenez. doar spune-mi.

 3. :)))sa puna degetul, ca sa intelegem exact ce vrea sa spuna. Poate ca el citeste invers. Dar nu:)))este subiectul, ci internetul. Partea proasta cu inventia asta este ca atit de multi fraieri isi dau cu parerea incit ce doreste sa spuna unul sau altul se dilueaza intr-o zeama mult prea lunga.

 4. @Olteanu

  Auzi pareristule, tu chiar esti ceea ce iti spune numele? Adica oltean? Daca ar fi sa ne luam dupa antroponim…cu siguranta ca ai niscai legaturi cu Rio del Praz!

  Ia uite aici o dedicatie pentru tine!

  „Nu stiu voi, ceilalti forumisti cel putin la fel de inteligenti ce „iexperiente” ati avut cu oltenii…dar eu, unul…
  Sa ma iertati, da’ mai grandomani, mai logoreici (o considera calitate, incredibil!!!!!) si mai penibili la drumul mare decat oltenii nu am mai intalnit! Cu adanca si sincera parere de rau v-o spui!
  Pai le da peste nas nenea Protagoras frate cu a d-lui memorabila „omul este masura tuturor lucrurilor”. Pai daca taica Protagoras avea dreptate si, iarasi, daca grandomania proverbiala a oltenilor s-ar transpune ca tampita in fapte, ar trebui ca Rio del Praz (Craiova, deh) sa arate cel putin ca Manhattan-ul iar Oltenia sa fie o a doua Elvetie! Pai nu?
  Din pacate (in primul rand pentru olteni), Craiova ramane un targ imputit de provincie, tipic pentru orasele sinistre ale „iepocii” de aur, iar Oltenia parca ar fi Somalia in incercarea ei disperata de a ajunge din urma Etiopia!!!

  P.S. Am trait sa o vad si pe asta! Olteni care nu il plac deloc, dar deloc pe Nea Marin!!! De ce oare???”

  Ti-a placut, nu?

  Fraier parerist esti tu mai moucha!
  S-a inteles acolo…in desertul oltenesc?

 5. Nenea, nenenicule io sant mikkk, nu stiu nimic,dar parca aici sant …mai multe Ro. manici, fiecare cu all all tuia,Unire nashparlilor, si bucurativa ca exista caate un don Emilio, tot mai rar in presa actuala. Sa ne Dea Domnul Dumnezeu, minte si intelegere si la Anul !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.