Renate Weber, fă-te că lucrezi

Trăirile intense ale Renatei Weber – cea care a pierdut un loc PE, dar a câştigat, graţie lui Tăriceanu şi mărinimiei lui Dragnea scaunul de Avocat al Poporului – sunt extrem de ciudate, dar şi schimbătoare. Iar modelul abordat de ea la conducerea respectivei instituţii pare a fi: din fiasco în fiasco fără a pierde entuziasmul. Mă refer la entuziasmul de a-i face pe plac lui Tăriceanu, care e convis că nu va fi uitat defininitiv dacă se supără pe Iohannis în vremea coronavirusului.

La 12 martie 2020, vocea Renatei Weber a fost una dintre primele care-i cereau președintelui Klaus Iohannis decretarea stării de urgență în România în contextul pandemiei de coronavirus: Avocatul Poporului, în calitate de garant constituțional al drepturilor și libertăților fundamentale, luând act de măsurile administrative adoptate în ultimele zile în acțiunea de combatere a răspândirii virusului Covid – 19 solicită Președintelui României să declare starea de urgență, iar Parlamentului României să o încuviințeze, în conformitate cu art. 93 alin.(1) și (2) din Constituția României.

La 16 martie, Iohannis instituia starea de urgenţă din cauza pandemiei printr-un decret, abrobat ulterior de Parlament.

Paradoxal, ieri, taman când Parlamentul aproba prelungirea stării de urgenţă cu încă o lună, Avocatul Poporului (adică Renate Weber) ataca la Curtea Constituțională mai multe prevederi din Ordonanța de urgență 1 din 1999, legate de reglementarea instaurării stării de urgență. De fapt, în sesizarea înaintată CCR, ea cere judecătorilor să taie atribuțiile președintelui în privința instituirii stării de urgență.

Acum mai rămâne de văuzut dacă o eventuală tăiere a prerogativelor lui Iohannis de către CCR îl va face pe Tăriceanu mai fericit decât un pui de somn.

2 comentarii la „Renate Weber, fă-te că lucrezi”

  1. O vrajitoare janlica, de doua parale, la curtea lui mos Tagarta, zis si Tariceanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.