Fostul iubit al Ozanei Barabancea cere oamenilor să nu mai poarte mască. Zădărnicirea combaterii bolilor, vorbă-n vânt

În timp ce România se afla în stare de alertă din cauza noului coronavirus, într-o mare piaţă din Bucureşti se trăgea un film, ulterior postat pe net, care îndeamnă românii să nu mai poarte mască de protecţie, cu mesajul abscons: Sus inimile.

Autorul este un anume Cezar Ionaşcu, conspiraţionist negaţionist, fost avocat, în prezent influencer vestimentar (consultant de imagine pentru bărbaţi), cunoscut mai ales după ce a avut o relaţie cu Ozana Barabancea, din câte văd tot pe net. Culmea ironiei însă. În timp ce Ionaşcu trâmbiţează pe pagina sa de Facebook că soluţia în vremea pandemiei nu e să te protejezi, adică să porţi mască, ci să te împuterniceşti, Barbancea, fosta sa iubită, se tratează, din păcate, de coronavirus.

A te împuternici înseamnă şi a te însănătoși. Mă gândesc totuşi că Ionaşcu nu vrea ca oamenii să renunţe la mască pentru a se contamina, după care să se împuternicească, ci doar doreşte să fie băgat în seamă cu orice preţ, dar nu sunt foarte sigur.

Revin la filmul lui Ionaşcu despre care vorbeam la început, o sfidare la adresa celor care respectă regulile impuse de pandemie, realizat în urmă cu două saptămâni într-o mare piaţă din Bucureşti. Acesta vrea să convingă oamenii să renunţe la măştile de protecţie în zonele aglomerate doar cu sloganuri inepte, fără a oferi măcar un singur argument. Se mai ştie deja şi că poliţia a fost sezisată în cazul Ionaşcu de către ziaristul Matei M. Bărbulescu, tot în urmă cu două săptămâni, dar, cred eu, sunt mici şanse să aflăm vreodată dacă-i reală povestea cu zădărnicirea combaterii bolilor. Spun asta şi pentru că ziaristul s-a plâns chiar ieri pe pagina sa de Facebook de faptul că nimeni nu l-a luat în seamă.

Însă marele paradox e în altă parte. Filmarea care îndemnă ca oamenii să nu mai poarte mască în plină pandemie nu putea trece neobservată administraţiei pieţii, devreme ce a fost realizată de o echipă, după un scenariu care necesita oarece timp pentru regizarea secvenţelor, iar Ionaşcu striga cât îl ţineau rărunchii la ceilalţi protagonişti: Dă-ţi masca josBravo!Sus inimile

Dacă o persoană strigă într-o piaţă: Dă-ţi masca jos, chiar în perioada în care purtarea acesteia este obligatorie, îmi este greu să cred că tocmai cei care veghează acolo la bunul mers al lucrurilor nu observă ce se petrece.

Până ce se va lămuri ce şi cum cu filmarea din piaţă, amintesc că Ionașcu, adept al teoriilor conspiraţei legate cam de orice, aşadar şi de coronavirus, este şi cel care susținea recent şi că antenele 5G sunt camuflate în brazi de plastic. În rest, da, Parafrenia nu salvează România.

3 comentarii la „Fostul iubit al Ozanei Barabancea cere oamenilor să nu mai poarte mască. Zădărnicirea combaterii bolilor, vorbă-n vânt”

  1. Există voluntari de tot felul și e foarte bine, dar există şi idioţi voluntari. Primii sunt utili, dar idioții care se dau voluntari sunt total inutili, periculoşi și toxici. Nașpa e că au fost amendați oameni care poate au greșit fără să vrea în timpul perioadei de urgență, iar ăsta nici măcar nu e întrebat de atâta vreme de ce pune umărul cu ardoare la răspândirea bolii.

  2. Si dacă este conspiraționist asa cum spui tu ma .pula verde …EU SI TARA ASTA DE CE SA TE CRED PE TINE MA .SA PURTAM MASCA …BAI PULA VRRDE ..CINE A TRADAT ACEST POPOR …Guvernul tau..guvernul care sta instalat cu forta și distruge România sau acest Cezar Ionașcu car spui tu ca este un anume…De ce este un anume ma pula verde .pentru ca nu fura ca și voi

  3. presa s-a transformat in portavocea guvernului. a fost platita, a luat banii si acum mananca ce trebuie. s-au adeverit toate asa-zisele teorii ale conspiratiei. toti prostii care au pus botu’ la vaccin si masca, acum sunt cu ucraina in suflet si-l pupa-n cur pe lgbt-istul de zdrelenschi. Z !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.