Franţa să ne zică mersi, că i-am făcut loc în Logan şi în Duster

Mă uit cu compasiune la francezi, ca la nişte fraţi de gintă niţel mai săraci cu duhul. Să luăm o ţâră în colimator cupul prezidenţial, pe Nicolas Sarkozy şi pe Carla Bruni (foto). Ce vedem aici? Două biografii de patrupezi veşnic în călduri, lipsiţi de imaginaţie, care în loc să tragă împreună la aceeaşi căruţă, şi-o trag la gioale unul altuia într-o veselie şi apoi şi-o trage fiecare în parte cu cine se nimereşte.

Mai întâi, Nicolas s-a încurcat cu Cecilia Ciganer-Albaniz, în timp ce era însurat cu Marie-Dominique Culoli, care i-a dăruit doi feciori. Nicolas bagă divorţ şi o ia pe Cecilia. De bucurie că n-a rămas fată bătrână, Cecilia s-a combinat cu jurnalistul american Richard Attais. Când coarnele îl scoteau deja afară din casă, Nicolas şi-a luat inima în dinţi, s-a despărţit de Cecilia şi s-a luat cu Gilberta Bruni Tedeschi, care cu această ocazie şi-a schimbat numele cu ceva mai credibilul Carla Bruni Sarkozy. Fost fotomodel italian, Carla este actual muzician francez. Cetăţenia a primit-o în 2008, cu ocazia căsătoriei. Ca fotomodel, a fost pe rând sau împreună a lui Mick Jagger, Eric Clapton şi Donald Trump. Când credea că-l iubeşte cu disperare pe Donald sau Eric, s-a amorezat lulea de scriitorul Jean-Paul Enthoven, iar când voia să-i zică te iubesc lui Jean-Paul, s-a trezit că i-o zice fiului acestuia, filosoful Raphael Enthoven, căruia i-a dăruit un copil, în confuzia creată. Raphael şi-a revenit repede şi a lăsat-o pe Carla, care comite în continuare încurcătură după încurcătură. În fine, ultima dată a ieşit în bătaia flash-urilor unor paparazzi, din apartamentul muzicianului Benjamin Biolay, în timp ce Nicolas Sarkozy încă mai dormea în patul ministrului Ecologiei, Chantal Juanno. Benjamin este fostul soţ al Chiarei Mastroianni, fiica lui Marcello Mastroianni şi a Catherinei Deneuve. Chiara Mastroianni este sora lui Christian Vadim, făcut de Catherine Deneuve, de data aceasta cu regizorul Roger Vadim, ca să fie sigură că lasă urmaşi.

Toată istoria Franţei este un şir nesfârşit de istorioare de budoar, ca ale cuplului prezidenţial. Franţa a fost vivandiera romanului, ţiitoarea vizigotului, metresa vandalului, putorişca normandului, gagica burgundului şi prostituata Reichului. Am văzut la tv o fază în care nişte francezi umblau cu mâna-ntinsă, imitând nişte codoaşe pensionare din Balcani. În definitiv, chiar dacă nu recunosc, subconştientul a ajuns să le joace feste serioase francezilor, care ar avea nu o dată motive reale să iasă la cerşit, cerând măcar compasiune.

Băieţi de comitet cum suntem, le-am făcut însă loc lângă noi, în Loganuri şi Dastere. Ar fi fost păcat ca bătrâna curtezană să rămână cu mâna întinsă.

Un comentariu la „Franţa să ne zică mersi, că i-am făcut loc în Logan şi în Duster”

  1. I-mi manifest satisfactia si bucuria ca …A RENASCUT ,ca si pasarea phoenix,si profesionalismul dublat de competenta stiuta din epoca GARDIANULUI REDIVIVUS, despre subiect doar remember ,,Regi blestemati”de Maurice Druon,iar CARLA ,da este Ok,si vorba francezului, ENCORE une…fois.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.