Gâdea şi compania sau de la inepţiile Danei Budeanu la tâmpeniile debitate de ginerele lui Ceauşescu

Atunci când Antena3 n-are în program vreun linşaj mediatic, e loc de delir. Adică sunt chemaţi tot felul de neaveniţi să aiureze pentru sfânta audienţă, conform convingerii că stupiditatea ridică ratingul.

Ieri, de pildă, după cum constat azi pe net, postul Varanului a difuzat un potpuriu de imbecilităţi.

Prima s-a manifestat Dana Budeanu, întâia habarnistă a ţării, care, într-un desăvârşit exerciţiu de prostie fudulă, i-a pus lui Răzvan Dumitrescu, printre multe alte nerozii, că teoriile conspiraţiei s-au adeverit.

De la Dana Budeanu n-am nicio pretenţie, e bâtă, mai ales când vorbeşte despre virusul închipuit. Însă Răzvan Dumitrescu, chiar dacă nu-i nici el vreo lumină a teleaştilor, ar fi trebuit să ştie că o teorie a conspirației este o ipoteză, avansată de un individ sau un grup de indivizi cu scopul de-a demonstra că o informație este veridică. Totodată aceştia demască, cu ghilimelele de rigoare, o conspirație care ar ascunde presupusul adevăr. Aşa că din momentul în care respectivele teorii ar fi dovedite drept reale, cum zice Budeanu, acestea nu se mai numesc teorii conspirative. E la mintea cocoşului. În consecinţă, dovedeşti doar prostie crasă dacă spui: teoriile conspiraţiei s-au adeverit.

Exerciţiul de mărginire al Danei Budeanu n-a fost de ajuns. Tot ieri, Mihai Gâdea l-a invitat în emisiunea lui pe Mircea Oprean, ginerele lui Nicolae Ceaușescu. Pentru cei mai tineri, omul a fost soţul Zoei Ceauşescu. Ei bine, de la Oprean aflăm, în exclusivitate, că în reşedinţa lui Ceauşescu din strada Primăverii, Securitatea ar fi montat microfoane imediat după cutremurul din 1977. Ca să vezi tărăşenie.

Nici vorbă. Ginerele aberează copios. În primul rând, în reşedinţa lui Ceauşescu Securitatea n-a instalat niciodată microfoane. În capul celui invitat de Gâdea e o mare confuzie. Cel mai probabil, haloimăsul debitat la Antena3 e legat de un moment din 1973, cu patru ani înainte de cutremur, atunci când Ceauşescu a luat foc – destituind, totodată, conducerea ministerului de Interne – pentru că Securitatea asculta convorbirile telefonice ale lui Abraham Schechter, medicul familiei Ceauşescu. Episodul e cunoscut, au curs râuri de cerneală reală ori virtuală pe marginea acestui subiect, aşa că nu insist devreme ce poate fi găsit cu uşurinţă pe net. În ce mă priveşte, am scris de multe ori despre moartea suspectă a doctorului Abraham Schechter, ca şi despre faptul că, atunci, în 1973, Ceauşescu, care încă nu se înscăunase drept primul preşedinte al României, s-a victimizat după moartea medicului ca să obţină un control absolut  asupra serviciilor secrete româneşti, consolidându-şi astfel poziţia. VEZI AICI

În rest, da, Dumitrescu şi Gâdea nici măcar nu clipesc dacă invitaţii lor spun neadevărurile premeditate, fiind convinşi că mulţi văd, puţini cunosc. Fişa postului, deh!

2 comentarii la „Gâdea şi compania sau de la inepţiile Danei Budeanu la tâmpeniile debitate de ginerele lui Ceauşescu”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.