Gafa lui Ciolacu legată de prezidențiabilul profil al lui Cristoiu întoarce PSD în epoca Dragnea

Marcel Ciolacu a spus că un candidat al partidului său pentru următoarele alegeri prezidențiale poate fi un intelectual cu profilul lui Ion Cristoiu. Adică, speră liderul PSD, să ajungă la Cotroceni un om care împărtășește principii de stânga.

Văd că Ciolacu are din ce în ce mai mult plăcerea să se reverse. Altfel nu spunea: Când avem discuția de candidaturi tot timpul ne gândim numai la oameni politici. Poate că PSD de această dată nu va veni neapărat cu un om politic, ci cu un intelectual. De aceea am dat exemplul domnului Cristoiu. Mai mult, întrebat de Victor Ciutacu dacă Ion Cristoiu ar fi bun de prezidențiabil, Ciolacu a răspuns: Este un om de stânga, în fibra dânsului. Dacă urmărești toată evoluția maestrului Cristoiu, îi vei depista valorile de stânga în tot ceea ce spune sau scrie.

Oricât avânt i-ar genera lui Marcel Ciolacu iluzia perfecțiunii sale, Ion Cristoiu nu este un om de stânga, iar un democrat nici atât. Ba dimpotrivă. Cristoiu s-a manifestat și se manifestă din ce în ce mai evident precum un admirator al dictatorilor, indiferent cum se numesc ei: Fidel Castro, Nicolae Ceaușescu ori Vladimir Putin, ca să dau doar trei câteva exemple. Fibra lui Cristoiu nu-i de stânga, domnule Ciolacu, cum zici, de vreme ce l-a prezentat pe Corneliu Zelea Codreanu, întemeietorul mișcării legionare și, în esență, un criminal, drept personaj romantic, incoruptibil. Mă întreb dacă Marcel Ciolacu știe că intelectualul de stânga Ion Cristoiu regretă căderea Cortinei de Fier și, de dragul Mamei Rusia condusă de Putin, l-a înfierat cu mânie proletară pe Gorbaciov atunci când cel din urmă tocmai trecuse în altă lume, afirmând: Da, fără Mihail Gorbaciov (pe care Cristoiu îl numea idiotul util – n.m.) războiul rece nu s-ar fi încheiat cu victoria zdrobitoare a Occidentului.

Discursul lui Cristoiu anti-UE, aniti-NATO, anti-Zelenski e asemănător cu al Moscovei după invazia Ucrainei, dar și cu al propagandiștilor din televiziunile ruse, cei care amenință întreaga lume, inclusiv pe noi, românii, cu deșertul nuclear. Chestiunea-i de notorietate, nu insist. Însă, oare ce va discuta Ciolacu cu Olaf Scholz, social-democrat și actual cancelar al Germaniei, după ce neamțul va afla că românul invocă numele lui Cristoiu atunci când vorbește despre un candidat de stânga la alegerile prezidențiale, candidat care îl numește pe cancelarul german – Crenvuști Opărit. De ce-l cataloghează Cristoiu așa. Ei bine, pentru că Scholz este unul dintre liderii europeni aflat de partea ucrainenilor în războiul cu armata rusă. Am vorbit doar despre Scholz ca să nu mă lungesc, dar cam toți social-democrații europeni îl susțin pe Zelenski, în pofida faptului că liderul de la Kiev e atacat frontal de Cristoiu din Găgești fiindcă își apără țara. Sub ce slogan va candida pentru PSD un personaj cu profilul lui Ion Cristoiu, domnule Ciolacu? Eu bănuiesc că va invoca fericirea ce va să vină peste noi odată cu Putin și armata rusă.

Nu cu multă vreme în urmă, Liviu Dragnea, fostul lider al PSD, părea că-și dorește să ne scoată din UE și NATO. Acum, Cristoiu, aflat în admirația și planurile actualului lider al PSD, dă senzația că visează să devenim o gubernie rusească. Așa că, domnule Ciolacu, dacă mai ai și alte idei crețe, nu pregeta sa ni le împărtășești.

Citește și:

Un comentariu la „Gafa lui Ciolacu legată de prezidențiabilul profil al lui Cristoiu întoarce PSD în epoca Dragnea”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.