O mintea odihnită precum a lui Petre Daea poate începe uneori să sforăie

Mă așteptam ca, după tărășenia legată de presupusul sforăit on air a lui Petre Daea, mulți dintre cei care au cântat ode fierbinți actualului ministru al agriculturii să sară în apărarea sa.

Ei bine, m-am înșelat. Nimeni nu i-a luat apărarea. Nici RTV, nici măcar Dana Budeanu, influențăra care toamna trecută le spunea cu înflăcărare ziariștilor: Îl iubesc (pe Petre Daea – n.m.), ştiţi asta. Trebuie să o spun. Este ministrul României, nu este al Agriculturii, este ministrul României…

Iată însă cât de repede vine și demitizarea asta. E de-ajuns să scrie presa că zeul tău, deși cugetă mai profund decât Viorica Dăncilă, uneori mai şi sforăie, că-l și dai uitării. Spun asta pentru că, de pildă, ieri, când mulți ziariști tăbărâseră pe Daea, Budeanu pare să fi uitat de dragostea pe care tocmai i-o declarase ministrului nostru. Părea mai degrabă preocupată să-l felicite din vârful buzelor pe Putin, cu ocazia anului nou pe stil vechi, căruia, de altfel, i-a urat pe FB: Un an nou fericit, Vladimir! Chiar dacă eu pot înțelege prioritățile, ca și cerințele legate de fișa postului ori că enoriașele trebuiau să priceapă o dată pentru totdeauna că Budeanu se bate pe burtă cu Putin, cu siguranță Daea n-o să pătrundă neam de ce a fost uitat taman când îi era mai greu.

În rest, ministrul nostru nu recunoaște că-l furase somnul la tv, în timp ce trebuia să vorbească despre alimente. Ba chiar afirmă: Eu nu dorm nici noaptea, darămite ziua. Însă rămâne pentru eternitate reacția celor trei spicherițe de la Antena3 care încercau să-l chestioneze. Ca și misterul de nepătruns legat de o respirație grea și niscai sforăituri, după cum arată și imaginile de mai jos.

Citește și:

Un comentariu la „O mintea odihnită precum a lui Petre Daea poate începe uneori să sforăie”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.