Candidatul manciurian al lui Marcel Ciolacu nici măcar nu simulează că ar avea idei proprii

În timp ce Marcel Ciolacu a identificat profilul lui Ion Cristoiu drept unul potrivit pentru un candidat al PSD la alegerile prezidențiale, cel din urmă se călăuzește în continuare după lumina pe care o primește de la Răsărit, cel mai probabil ca să arate că nu se dezminte.

Mai nou, Cristoiu – un candidat manciurian foarte prost vopsit, de vreme ce nici măcar nu se obosește să aibă idei proprii, ci face aproape zilnic copy-paste după buletinul de propagandă difuzat de Kremlin – e supărat foc pentru că la baza aeriană de la Ramstein, Germania, 50 de state au hotărât să sprijine în continuare Ucraina în războiul cu Federația Rusă. Pe scurt, în opinia lui Cristoiu reuniunea de la Ramstein ar confirma voința Occidentului de a se bate cu Putin. Halucinant, de vreme ce conflictul din Ucraina a fost provocat de liderul de la Kremlin, cel care, ulterior, a amenințat jumătate din omenire cu extincția. Dacă asculți aiurările propagandistice clamate de volintirul Cristoiu, nu rușii ar fi vinovați pentru că au invadat Ucraina, fără a fi provocați în niciun fel, ci – mare atenție! – ucrainenii. Cei din urmă, zice tot el, s-au hotărât, ba chiar ambiționat, să devină carne de tun. Iar eu nu pot adăuga decât: cinism și demagogie, dar într-o stare extrem de precară.

Mă așteptam însă la reacții ale politicienilor importanți după ce Marcel Ciolacu a sugerat că PSD-ului i-ar prinde bine la viitoarele alegeri prezidențiale un candidat cu un profil precum al lui Cristoiu. Adică unul ce gândește exact precum Serghei Lavrov, ministrul de externe al Rusiei, Maria Zaharova, purtătorul de cuvânt al ministerului rus de externe, sau Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Putin, ca să dau doar trei exemple, însă tăcerea a fost asurzitor de profundă. Niciunul dintre liderii PSD ori ai liberalilor, parteneri de guvernare, n-au scos o vorbă. Spun asta pentru că, totuși, era vorba despre un candidat pentru fotoliul de la Cotroceni, nu despre vreunul propus consilier la primăria din Palilula.

În rest, nu pot să tac pentru că, vorba lui Nenea Iancu: Simţ enorm şi văz monstruos.

Citește și:

2 comentarii la „Candidatul manciurian al lui Marcel Ciolacu nici măcar nu simulează că ar avea idei proprii”

  1. Coroiu e un comunist imbogatit dupa 1989, dar nostalgic, caruia rusii i-au reamintit cine e jupinul in bransa asta. Referitor la Ciolacu, e sub orice critica pentru ca nici macar nu stie cu ce se ocupa Coroiu pe aici de cind Putin a atacat Ucraina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.