Gândirea laterală, madam Şoşoacă, Dana Budeanu şi războiul viceamiralului portughez, pe care nu-l aude nimeni la Bucureşti

În Germania, autorităţile au vrut să-l ia la întrebări pe Attila Klaus-Peter Hildmann, adept al teoriilor conspiraţiei şi oponent al măsurilor contra răspândirii noului coronavirus, dar n-au reuşit deocamdată. Hildmann a fugit în Turcia.

La noi, atunci când senatoarea Diana Iovanovici-Şoşoacă nu se ceartă cu vreun elicopter american aterizat lângă TVR, umblă liberă prin clădirea Parlamentului şi clamează împotriva oricui ia măsuri anti-Covid, iar cei din comandamentele de urgenţă parcă se tem să n-o deranjeze cumva cu vreo replică.

La Berlin, Hildmann, component al mişcării anti-mască, cunoscută sub numele de Querdenken (gândire transversală sau gândire laterală), e suspectat că acţionează pentru delegitimarea statului. La Bucureşti, madam Şoşoacă afirmă că vaccinul dă sterilitate pe trei generaţii, însă nicio autoritate a statului, în primul rând din domeniul medical, nu-i spune scurt că aberează. Replica firească la tâmpenia debitată de senatoare ar fi fost: Păi cum dracu să mai apară o doua generaţie, darămite a treia, dacă prima ar fi sterilă. Am dat doar un singur exemplu. Aiurările ei, încă de când a început pandemia, le găsiţi pe site.

Nici pe Dana Budeanu, din aceeaşi tagmă cu Şoşoacă, n-a deranjat-o nicio autoritate autohtonă angrenată în lupta împotriva coronavirusului. Mă refer chiar la vreo replică pe măsură, deşi, de la începutul răspândirii bolii, ea încercă să delegitimeze orice măsură anti-Covid şi sunt destui cei care se uită în gura ei. Budeanu ba a minimalizat şi ironizat răspândirea noului coronavirus; ba a spus că pandemia e o regie făcută din pix sau o mascaradă; ba că-i o boală doar pentru săraci ori că spitalele sunt goale. Ironia sorţii, aberaţiile ei legate de pandemie, sub sloganul: Jos masca, săracilor, promovate intens la Antena3 de Gâdea şi Dumitrescu, au fost combătute într-un final, tot la Antean3, de către Mircea Badea.

În rest, viceamiralul Enrique Griveia e Melo a reuşit în 7 luni să vaccineze aproape toată populația Portugaliei, o ţară puternic lovită de coronavirus. El susţinea că a folosit mijloace militare și o retorică de război pentru a-i face pe portughezi să înțeleagă cu ce pericol mortal se confruntă. Referitor la situaţia răspândirii galopante a bolii în România, viceamiralul a spus în urmă cu o săptămână: „Câți oameni mai trebuie să moară ca să înțelegeți că sunteți într-un război?, dar la Bucureşti nimeni nu l-a auzit încă.

Citeşte şi: 

3 comentarii la „Gândirea laterală, madam Şoşoacă, Dana Budeanu şi războiul viceamiralului portughez, pe care nu-l aude nimeni la Bucureşti”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.