Generalul Nasty dă palme propriei sale statui

Presa, mai ales cea din Anglia, râde copios de Ilie Năstase care, de vreo doi ani, tot apare în Loja Regală la Wimblenton echipat cu o uniformă popmpoasă de general. Ziariştii îl numesc ba dictator sud-american, ba Bufonul de la Bucureşti, ba general pornit într-o bătălie navală dintr-un alt secol.

Mie, de pildă, îmi aduce aminte de Göring. Însă Năstase nu doreşte să joace rolul unui dictator. Nici pe departe.
Pe vremuri, era poreclit Nasty (Răutăciosul). Atunci, se afla pe val şi câştiga turneu după turneu. Ei bine, acum nu mai poate fi răutăcios. Aşa că măcar să fie extravagant cu orice preţ. Din păcate, nu intră decât în rolul unui excentric de tip Gaddafi. Dar pentru el nici că mai contează de vreme ce numele îi este consemnat de ziarişti, fie şi dacă aceştia râd copios.

Acum, la Wimblenton, Năstase doreşte să arate că războaiele sunt purtate de soldaţi, iar victoriile sunt obţinute întotdeauna de generali. Fireşte, este vorba despre o luptă legată de imagina sa, care însă stârneşte doar zâmbete, fie şi condescendente, din partea celor care l-au admirat sincer.
În rest, de câte ori îl văd pe Ilie Năstase într-o ţinută militară fastuos de ridicolă am senzaţia că dă palme propriei statui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.