Lăudătorii marxist-guevariştilor de la Atena faţă cu aversiunea lor de anonimat

Ce grandioase exerciţii de admiraţie au declanşat pe net admiratorii briganzilor marxiştilor de la Atena! Cum aruncau ei cu osanale fierbinţi, mai ales la referendum! Cum erau ridicaţi în slăvi guevariştii de pe Acropole pentru că, deşi recunoşteau existenţa uriaşei datorii, aveau tăria să n-o plătească pe motiv de mândrie internaţionalist-proletare!

Dar tot răul spre bine. După tot acest fluviu de comentarii tembele legate de demnitatea grecilor am mai învăţat ceva: lipsa de inteligenţa a lăudătorilor, dar mai ales de minimă cultură generală, are o cruntă aversiune de anonimat.
În rest, iată, nici n-a cântat cocoşelul de tri ori şi premierul marxist Alexis Tsipras (eu îi mai spun şi Ţeparis) a remaniat – scurt şi concis – guvernul său, imediat după revolta miniștrilor și a viceminiștrilor care au votat contra măsurilor impuse de Eurogrup, adică de creditori. Adicătelea, a măsurilor pe care însuşi tovarăşul Ţeparis le clama la referendum.

De unde pricep că Alexis Tsipras pare să fi învăţat ceva din inutilul sufragiu: marxism-guevarismul e bun, dar într-o rânduială oarecum capitalistă. Iar faptul că o treimea din radicala SYRIZA plăteşte deja cu portofoliul, fiindcă s-a prins târziu de faptul că Grecia nu păşeşte întins spre comunism (în zbor), a fost încadrat deja la minime „pagube colaterale”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.