George Simion şi grupul de presă de la Măciuca. După nuntă, cei din imagine vor vorbi tot despre lucruri pe care nu le pricep

De la stânga spre dreapta: Mirel Palada, Victor Ciutacu, George Simion, Robert Turcescu, Dan Diaconescu. Foto: Facebook /Robert Turcescu

O fotografie de la Măciuca, acolo unde își face nunta liderul AUR, spune mai mult decât o mie de cuvinte.

În continuare, mulţi ziarişti ori comentatori, printre care mă număr, rămân la concluzia că nunta lui George Simion, liderul AUR, e leit-poleită cu a lui Corneliu Zelea Codreanu, liderul mişcării legionare. Însă Simion neagă vehement asemănarea cu nunta organizată de liderul legionar, în 1925, afirmând că nunta sa de azi, din Măciuca (judeţul Vâlcea), poate fi comparată cu a lui Ion Dolănescu, interpret de muzică populară.

Cert e că disputa legată de nunta liderului AUR nu va fi tranşată curând, mai durează. Până atunci, îmi atrage atenţia o fotografie, realizată tot la nunta lui Simion de la Măciuca. În respectiva imagine, apropo de Dolănescu, Simion apare alături de cântăreţi ai presei româneşti, care pot fi încadraţi însă şi-n categoria comici vestiţi ai ecranului. Cam fără umor, însă suveranişti.

Dar hai să vedem cine ne zâmbeşte din fotografie. Încep cu Dan Diaconescu, condamnat, în 2015, la cinci ani și şase luni de închisoare pentru șantaj. Victor Ciutacu, în drepta lui Simion, e teleastul care a adus dezbaterea tv atât de jos, încât l-a întrecut chiar şi pe Diaconescu din vremurile prospere ale OTV. Şi Mirel Palada, fost purtător de cuvânt al Guvernului Ponta, a ajuns în faţa judecătorilor, prin 2017, după ce l-a lovit pe Mihai Goţiu într-un studio tv, iar instanţa l-a condamnat la 6 luni cu suspendare. În ce-l priveşte pe Turcescu, ce să zic… un prosper liber-schibist.

În rest, legat de cei din imagine, cu Simion în frunte, nu cred că se va schimba mare lucru după nunta asemănătoare cu a lui Zelea Codreanu, aşa cum cred eu, ori cu a lui Dolănescu, după cum zice Simion. Pe toţi îi vom auzi în continuare vorbindu-le altora despre lucruri pe care nici ei nu le pricep, dar de pe un alt piedestal, unul de membru al grupului de la Măciuca.

Citeşte şi:

Un comentariu la „George Simion şi grupul de presă de la Măciuca. După nuntă, cei din imagine vor vorbi tot despre lucruri pe care nu le pricep”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.