George Simion telemanelizează competiţia pentru prezidenţiale sau joaca de-a candidatul din rândurile maselor largi populare

Partidul condus de George Simion anunţă că lansează campania pentru alegerea candidatului la prezidențiale.

Adicătelea, decretează Simion, orice român care strânge 500 de semnături de susținere și, apoi, se înscrie online pe platforma partidului poate să devină candidatul AUR la prezidențiale. Să vezi înghesuială în arena politică AUR, fiindcă a strânge 500 de semnături în România nu-i o treabă tocmai grea.

Găselniţa celor 500 de semnături vine în contextul în care Simion a fost acuzat că și-a mediatizat excesiv nunta pentru a se promova drept candidatul AUR la alegerile prezidențiale. Şi, fireşte, reproşurile grele au venit din interior. Şi, cum toate au un început, vor mai veni.

Atunci când Simion spunea: Nunta mea e un act politic, tot ce fac e act politic, se baza că, la Măciuca, vor veni cel puţin 10.000 de oameni. N-a fost să fie. La nuntă au fost număraţi, cu generozitate, cam o treime din ce estima Simion. În consecinţă, el a lansat planul B pe melodia: Dăm șansa fiecărui român cu calitățile necesare să candideze pentru funcția de președinte…

Până acum, Simion încerca să-şi convingă simpatizanţii că politica ar fi agresivitatea luată ca inteligenţă. Iată că, după momentul Măciuca, un fiasco faţă de năzuinţa liderului AUR, se aplică cam aceeaşi reţetă: poporul metodic derutat. De data asta, maselor largi populare, nu li se mai cere să vină la nuntă in corpore, ci să se înscrie în cursa pentru cel mai bun candidat AUR. O utopie cât Casa Poporului de mare ar fi cam tot ce se poate spune despre cursa electorală, aşa cum o numeşte partidul lui Simion.

În rest, cel puţin deocamdată, acelaşi burlesc în roz.

Citeşte şi:

2 comentarii la „George Simion telemanelizează competiţia pentru prezidenţiale sau joaca de-a candidatul din rândurile maselor largi populare”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.