Houston, avem o problemă: Dana Budeanu vrea ca Eduard Hellvig, directorul SRI, să intervină

Dana Budeanu a tot propovăduit enoriaşilor ei de pe net conspiraţii elucubrante, convinsă că emanaţiile clamate de ea îi aduc mii şi mii de adepţi.

Iată că, din câte se vede, partizanii nu sunt chiar fără număr şi nici dispuşi mereu să priceapă ce şi cum cu uneltirile locale, mondiale ori astrale care nu se adeveresc niciodată, în pofida faptului că sunt clasate în categoria: Adevăr de necontestat. Aşa că, mai nou, Budeanu e imperativă. De pildă îi cere lui Eduard Hellvig, directorul SRI, căruia din nebăgare de seamă şi iuţeală de mână îi scrie greşit numele, să intervină. Adicătelea, SRI-ul s-o pună de-o revoluţie? Cam aşa, din câte pricep eu.

De ce să intervină SRI-ul condus de Hellvig. Pentru că, susţine influenţăra de serviciu, într-un text ambiguu şi paralel cu limba română, cetăţenii ar fi călcaţi în picioare, la propriu şi la figurat, ba chiar, zice Budeanu, plătim cu viaţa după un scenariu organizat. Însă n-am de gând nici pe departe să analizez lehăiala confuză şi nici să mă indignez civic, chiar dacă Budeanu pare că-i cere directorului SRI să dea un puci, atunci când clamează: Este necesară intervenţia structurilor de forţă ale statului! E doar un text făţarnic pentru un public pe măsură, presarat din abundenţă cu infatuare.

Culmea ridicolului e în altă parte. De ani buni, Budeanu debitează pe net tot ce-i trece prin cap, cum ar fi recenta solicitare imperativă la adresa lui Hellvig, similară, zic eu, cu a unuia decis să-i ceară lanului de porumb să devină floarea soarelui, pentru că procesul de globalizare accelerează democratizarea comunicării. Ei bine, paradoxal, tocmai cu globalizarea se luptă Dana Budeanu aproape zilnic, deşi chestiunea o ajută, iar asta se vede şi în mesajul către Hellvig, căruia îi transmite: …Suntem, fără frept de apel, privaţi de accesul la resursele naţionale… Da, fără frept, după cum scrie influenţăra noastră cu majuscule, iar eu nu-mi permit să corectez. Dacă o fi cumva vreo licenţă poetică.

În rest, doar mai amintesc ce-a spus Umberto Eco: …Televiziunea a promovat idiotul satului, față de care spectatorul se simțea superior. Drama internetului este că l-a promovat pe idiotul satului ca purtător de adevăr…

Citeşte şi:

Un comentariu la „Houston, avem o problemă: Dana Budeanu vrea ca Eduard Hellvig, directorul SRI, să intervină”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.