Salonul independenţilor s-a mai procopsit cu un pacient de lux

Cristian Diaconescu a cedat nervos sau psihic, de bunăvoie sau în urma unui şantaj, al cărui scop real a fost acela de a fi scos din PSD şi internat într-o rezervă de lux, pusă deoparte pentru marile caractere ale clasei politice.

Iată o telenovelă care are toate ingredientele iraţionalului, pentru a fi românească şi de stânga. O snoavă care îl are protagonist pe un domn lingav, cu privire tulbure, capabil de viraje bruşte, ca în stările maniaco-depresive, care în urmă cu cinci zile candida pentru funcţia supremă în PSD, ca pe ultima sută de metri să renunţe la candidatură în favoarea lui Mircea Geoană, care a fost urmărit şi şantajat zice-se, pentru a-i da voturile fostului său şef suprem, ca apoi să găsească resurse s-o taie spre zări mai limpezi.

Nimic nu a fost şi nu poate fi limpede când vine vorba despre Cristian Diaconescu. Amintiţi-vă episodul din 2008, când a candidat parcă împotriva propriei sale voinţe, la demnitatea de primar general. Deşi candida, Diaconescu le-a spus clar bucureştenilor că nu-şi doreşte să fie primar. S-a agăţat cu glas plângăcios şi cu aceeaşi privire tulbure, de propriile sale cuvinte, ca de fustele mamei, jucând stângaci rolul ambasadorului unui stat de pe o altă planetă, îmbrăcat în şpilhozăni albi, care încearcă să se joace cu o lopăţică de infanterie, în rahat de câine. Azi repetă cu lux de amănunte delirul din 2008: candidează împins de la spate de un iraţional şantaj, îşi declină candidatura, militează pentru unitate, ca la scurtă vreme să dezerteze.

Mie îmi ajunge Stolojan, ca să ştiu precis că gesturile lui Diaconescu nu ascund nimic, decât o vizibilă suferinţă pe care şi-o tratează în ambulatoriu. Cine este dispus să-şi piardă vremea cu decriptarea agendei ascunse a unui pacient scăpat dintr-un balamuc mare, care caută liniştea unui mic ospiciu, n-are decât.

PSD n-a pierdut nimic odată cu dispariţia lui Diaconescu, care pleacă spre nicăieri, de niciunde.

2 comentarii la „Salonul independenţilor s-a mai procopsit cu un pacient de lux”

  1. @Zoro,

    daca ar fi fost dl Diaconescu o personalitate exceptionala, n-ar fi reusit performanta de a se contrazice din doua in doua vorbe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.