Ghici ce susţine Alina Mungiu-Pippidi atunci când nu înşiră confuzii cu pretenţii de concluzii

Şi iată că Alina Mungiu-Pippidi, cea care se dădea o super euro-atlantică în urmă cu ceva ani, cântă acum la aceeaşi masă cu madam Şoşoacă, senatoarea dornică să scoată România din NATO şi să o alieze cu Rusia.

Aşadar, legat de criza ruso-ucraineană şi consecinţele ei, Alina Mungiu-Pippidi scria deunăzi în romaniacurata.ro, portal controlat de ea, că nu-i bine că avem o bază de rachete care ar avea drept ţintă Rusia, în pofida faptului că menirea bazei americane de la Deveselu e cu totul alta, nu să atace Rusia, iar analista atomică ştie foarte bine asta.

E greu să citeşti articolele Alinei Mungiu-Pippidi, în care înşiră confuzii cu pretenţii de concluzii, însă, paradoxal, atunci când vine vorba despre interesele Moscovei textul ei devine clar şi concis. De pildă, se înţelege perfect dintr-un paragraf al unui alt articol scris de ea în romaniacurata.ro că cerinţa Rusiei ca trupele  NATO să se retragă, culmea absurdului, din ţările est europene care fac parte din Alianţă, printre care şi România, ar fi legitimă. Pe scurt, gând la gând cu Putin, căruia îi admiră francheţea. Drept dovadă, Alina Mungiu-Pippidi, în articolul Nu-i credem pe ruși nici când spun adevărul: …Rușii ne-au spus clar ce vor, într-un exercițiu de franchețe pe care îl găsesc binevenit. Nu vor să invadeze Ucraina, puteau să o facă atîția ani, dar vor să nu înarmăm Ucraina…

În rest, e greu de anticipat ce speră Alina Mungiu-Pippidi atunci când abordează o retorică identică cu a Moscovei şi ridică în slăvi sinceritatea lui Putin, pe care până acum a remarcat-o doar ea. Sau poate că încă mai visează să fie decorată cu Ordinul Lenin? Păi parcă se desfiinţase.

Citeşte şi:

2 comentarii la „Ghici ce susţine Alina Mungiu-Pippidi atunci când nu înşiră confuzii cu pretenţii de concluzii”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.