Remus Pricopie, vulpea, cuibul şi «reformatorii» faţă cu aripa PSD Dragnea

După căderea Guvernului Orban, Remus Pricopie a fost propus premier de Marcel Ciolacu (în foto deschidere, stânga) şi Victor Ponta . Adică PSD şi Pro România mizează pe acelaşi om. Acum se aşteaptă reacţia lui Iohannis. Adică, numele celui care va fi nominalizat de preşedinte.

Pricopie, fost ministru al Educaţiei în Guvernul Ponta, şi actual rector al Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA) este cel care zicea, cu ceva vreme în urmă, că Romulus şi Remus au fost crescuţi de o vulpe, care i-a găsit într-un cuib. Acum nici că mai contează dacă era vulpe ori lupoaică şi nici faptul că personajele mitologice aflate la temelia Romei n-au fost puse într-un cuib, ci faptul că propunerea ca Pricopie să fie premier a tulburat profund PSD aripa Dragnea.

Aşadar, primul care strigă pe Facebook împotriva lui Pricopie e Liviu Pleşoianu, deputat PSD. Mesajul lui Pleşoianu se vrea unul à la Caragiale: Trădare! Trădare! De trei ori trădare!, dar îi lipseşte cu desăvârşire umorul, fiind doar stupid. De altfel, el tot ameninţă că părăseşte partidul, însă, după cum se vede, se hotărăşte greu. Băşicat de nominalizarea PSD-Pro România e şi Călin Popescu Tăriceanu, dar ce crede el nu mai interesează pe nimeni

Deocamdată, lideri ori foşti lideri ai PSD (aripa Dragnea) tac mâlc. Condamnată la o răsunătoare tăcere e şi Olguţei Vasilescu, al cărui soţ, Claudiu Mandea (în foto deschidere, dreapta), face parte din delegaţia PSD care merge la Cotroceni să-l propună premier pe Pricopie. Însă alţi susţinători ai PSDragnea, cunoscuţi activişti anti-UE, anti-NATO, critică propunerea lui Ciolacu şi Ponta, motiv pentru care sunt lăudaţi de propaganda rusă. Mă refer, în primul rând, la suveranista Ingrid Mocanu, o amazoană a luptei anti-justiţie, şi la suveranistul Dan V Chitic, ridicaţi în slăvi, ca şi Pleşoianu, de Sputnik, agenţia de presă a Kremlinului, care se comportă precum o filială a PSD. Fanilor lui Dragnea li se alătură şi Cornel Nistorescu, dar nu-i de mirare. El afirmă că Pricopie (mai jos, în foto), care în trecut l-a atacat dur pe Dragnea şi a susţinut-o pe Kovesi, ar fi un premier al unei structuri, dar, aţi ghicit, nu ne spune care.

Nu ştiu încă dacă propunerea făcut de Ciolacu şi Ponta îl va impresiona pe Iohannis, dar de-acum e clar – ei vor să arate că PSD are doua tabere distincte. Una anti-Uniunea Europeană, a nostalgicilor lui Dragnea, şi alta a reformatorilor. Pe nostalgici îi cunoşteam foarte bine, nu ştiu însă ce pot reforma reformatorii, devreme ce fondul e acelaşi.

Un comentariu la „Remus Pricopie, vulpea, cuibul şi «reformatorii» faţă cu aripa PSD Dragnea”

  1. Reformarea PSD, ce gluma, ce snoava proasta. Geoana a spus candva o vorba bine plasata. Era ca un fel de autocritica din timpurile PCR sau gura pacatosului adevar graia, pentru ca a fost incadrata gresit ca perla. Mircea Geoana: PSD e un partid atât de mare, încât au loc şi cei care vor mici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.