Privilegii din tată în fiu sau la PSD s-ar pune de-o dinastie de sector: Băiatul lui Piedone, la primărie

PSD pare că o pune de-o dinastie. Una de sector, deocamdată. Asta pentru că Vlad Popescu, deputat PSD, are mari șanse să fie susținut de partid pentru fotoliul de primar al sectorului 5. Funcţia a fost lăsată vacantă de tatăl său pe motiv de încarcerare la Rahova.

Cristian Popescu-Piedone, primar al sectorului 5 din Bucureşti (2020-2022) a fost condamnat definitiv în luna mai de Curtea de Apel Bucureşti la 4 ani închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu. Este vorba despre dosarul tragediei de la clubul Colectiv (30 octombrie 2015), care a dus la moartea a 64 de oameni. Condamnarea lui Piedone e legată de mandatul său de primar al sectorul 4 (2012-2015).

Deocamdată, din câte se ştie, singurul merit politic al lui Vlad Popescu este legat de faptul că-i fiul lui Cristian Popescu-Piedone. Totodată, rămâne de văzut cine îl va susţine din partid, ţinând cont că Marcel Ciolacu, liderul PSD, ar avea altă preferinţă. Dar nu-i vorba doar de el. Şi Gabriela Firea, președinta PSD București, ar avea o altă opţiune.

Conform ziare.com: În decembrie 2020, Vlad Popescu a obținut un mandat de parlamentar pe listele PSD, după o negociere în trei: Cristian Popescu Piedone (tatăl său) – Marcel Ciolacu – Dan Voiculescu. Mai întâi, Piedone a bătut palma cu Dan Voiculescu și a candidat la Primăria Sectorului 5 sub sigla PPUSL, partidul fondat de patronul Antenei 3. Apoi, în schimbul susținerii media, Marcel Ciolacu a oferit câteva locuri eligibile pe listele PSD pentru oamenii de încredere ai ”profesorului” Voiculescu. Printre cei aleși s-a numărat și Vlad Popescu, fiul lui Piedone. Pentru că nicio organizație PSD nu voia să și-l asume – din motive de imagine -, Piedone a fost trimis să candideze pe listele PSD Suceava…

În rest, rămâne de văzut dacă privilegiile se moştenesc din tată în fiu, dar şi cum va tranşa PSD chestiunea. Însă nu-i exclus să se împace cu ideea că au mai păţit-o şi alţii.

Citeşte:

Un comentariu la „Privilegii din tată în fiu sau la PSD s-ar pune de-o dinastie de sector: Băiatul lui Piedone, la primărie”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.