În timp ce Dragnea se chinuie să scape de puşcărie, Viorica Dăncilă a mai învăţat un cuvânt nou: consens VIDEO

În timp ce Liviu Dragnea, liderul PSD, contestă și noul complet de la instanța supremă, care ar urma să-i judece recursul la condamnarea de trei ani și jumătate cu executare, în speranţa că n-o să ajungă la puşcărie, Viorica Dăncilă îl atacă pe Klaus Iohannis fiindcă n-a numit-o pe Olguţa Vasilescu, propunerea lui Dragnea, la Dezvoltare.

Pe scurt, premierul Dăncilă îl acuză pe preşedintele Iohannis că blochează activitatea Guvernului.

„Fac un apel public către domnul președinte Iohannis să-și schimbe atitudinea în acord cu prerogativele constituționale pentru a nu crea incertitudine în două domenii atât de importante (este vorba despre portofoliile de la Dezvoltare şi Transporturi – n.m.)”, a spus Dăncilă la începutul ședinței de Guvern de azi.

Dăncilă spune că e nevoie de consens și liniște. „Astfel de acțiuni de acțiuni politice nu-și au locul. (…)În această perioadă în care ne pregătim de preluarea președinției Consiliului Uniunii Europene și în același timp an în care sărbătorim Centenarul, ar fi momentul să ne bucurăm de consens, să ne bucurăm de înțelegere, de liniște (…) Vreau să aniversăm ziua națională într-un climat de liniște, de pace și fără dezbinare. Interesul național trebuie să primeze”, a afirmat Dăncilă, în cel mai pur limbaj de lemn.

Aparent, Viorica Dăncilă a mai învăţat un un cuvânt nou – consens. Însă, deocamdată, nu ştie că, de fapt, democraţia, drum pe care tot încercăm să păşim după 1989, nu cultivă consensul, adică identitatea de opinii, precum era în comunism, ci, dimpotrivă, diversitatea de opinii.

Drept exemplu, UDMR, partener de nadejde al PSD, nu e în consens cu Guvernul în legătură cu Centenarul despre care vorbeşte Dăncilă şi nici nu sărbătoreşte Ziua Naţionlă, pe care o consideră una de doliu. Adică, pe liderii UDMR îl lasă rece interesul naţional, tocmi invocat de Dăncilă, iar Dragnea, cel care a delegat-o în fruntea Guvernului, ştie perfect despre ce-i vorba, însă, ocupat cu procesele, nu-i poate explica chiar toate „fleacurile”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.