În vremea coronavirusului, Andrei Pleşu o reevaluează pe Denise Rifai

Suntem confiscaţi de „actualitate”! Adică de „ştiri”, „analize” politice, informaţii de ultimă oră, confruntări de partid şi reportaje de front din peisajul instituţional al momentului. Toate „fierbinţi” şi trecătoare, scria Andrei Pleşu în urmă cu trei ani. Iată că acum, în vremea coronavirusului, suntem confiscaţi de alte chestiuni fierbinţi: datoria de obiectivitate printr-un omagiu.

P.S. 1 la articolul Mici lecturi de carantină, publicat de Andrei Pleşu în Dilema Veche: Cu mai mult timp în urmă am avut o ieșire critică (de ordin stilistic) la adresa doamnei Denise Rifai. Îmi fac o datorie de obiectivitate din a-i aduce un omagiu, apropo de ferma sa decizie de a demisiona de la Realitatea Plus, din cauza unei evidente incompatibilități cu noua politică editorială a postului. E o probă de rigoare interioară și de curaj profesional, greu de întîlnit în jurnalistica autohtonă din ultimii ani. Devenise limpede că Realitatea Plus a evoluat galopant, în ultima vreme, de la plantație frecventabilă la ghiveci indigest.

În rest, sincer să vă spun, în ce priveşte ghiviciul indigest nu pot să-l contrazic.

2 comentarii la „În vremea coronavirusului, Andrei Pleşu o reevaluează pe Denise Rifai”

  1. Ii doresc domnului Plesu sa se ocupe de chestiuni mai arzatoare (chiar daca se afla in perioada lecturi in carantina) decat de omagii la adresa artagoaselor. D. Rifai nu este o ziarista incisiva, ci doar o semidocta tifnoasa.

  2. DENIS RIFAI E O GIORNALISTA CU SIRA SPINARII DREAPTA SI A DOVEDIT-O! QUINDI PER ME È UNO SI! SUPER DENISE! ÎMI SCHIMBA BUNA IMPRESIE ORESTEM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.