Strategia Kremlinului, coronavirusul, blamarea UE şi dangătul de clopot care ne scapă de viruşi

Propaganda rusă (oficina România) s-a băşicat profund pentru că Bruxelles ar fi lăsat să se scurgă informaţia potrivit căreia Rusia încearcă să profite de criza legată de pandemie şi să creeze panică în Occident.

Robin Emmott / Bruxelles (Reuters)Mass-media de stat rusă a lansat o „campanie de dezinformare majoră” împotriva Occidentului pentru a exacerba efectele coronavirusului, a crea panică și a semăna suspiciuni, potrivit unui document al Uniunii Europene. Campania rusă, care distribuie online știri false în engleză, spaniolă, italiană, germană și franceză, folosește rapoarte conflictuale, confuze și malițioase pentru a îngreuna UE să-și comunice răspunsul la pandemie… Ziaristul transmitea, citând documentul UE, pe care l-ar fi avut în faţă, că scopul dezinformării Kremlinului este de-a agrava criza de sănătate publică din țările occidentale… în conformitate cu strategia mai largă de-a încerca să destabiliza societățile europene…

Ei bine, după ce a primit ordinul pe unitate, corespondentul Sputnik în România a denunţat mintenaş, după cum se exprima, ordinaria și impotența sturucturilor europene, sub titlul – Veste proastă pentru Bruxelles: nemulțumirea europeană nu scade prin minciuni și aberații. Titlul este paralel cu textul, dar nu asta contează, ci faptul că Sputnik, agenţia de presă a Kremlinului, distribuie non-stop ştiri false, dar vorbeşte cu un tupeu greu de catalogat despre funia din casa spânzuratului.

Este trivial, conform Sputnik, faptul că un document UE arată că presa rusă se dedă la campanie de dezinformare majoră împotriva Occidentului, dar ordinaria (mi-am însuşit termenul -n.m.) de care dă dovadă Sputnik, vocea propaganda ruse în România, de pildă, dezinformând şi intoxicând cu obstinaţie în fiecare zi, e parfum de roze. Agenţia de presă a guvernului rus, care loveşte în fiecare zi la temelia statului român, distribuind fake news, după fake news, a luat o decizie proastă, dar mai ales ridicolă, atunci când s-a hotărât să intre în postura unei ofensate mimoze senzitive.

Spun asta şi pentru că nu vreo agenţie occidentală, ci chiar Spuntik, lansa, în vremea coronavirusului, o manipulare ordinară: dangătul de clopot ne scapă de viruşi.

Sputnik, 12 martie 2020 /TehnologiiCoronavirusul, știri de ultima oră/ Distruge virusul gripei și celulele canceroase: Descoperirea savanților suedezi și ruși Astăzi, oamenii de știință au confirmat experimental că dangătul de clopot distruge virusurile gripale, hepatice, tifoide, a scarlatinei și altor agenți patogeni ai infecțiilor, are un efect dăunător asupra celulelor canceroase, contribuie la revigorarea organismului chiar și în condiții de alimentație insuficientă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.