În vremea coronavirusului, «revoltatul» Şerban Nicolae este «materie primă» pentru propaganda rusă

În timp ce, din păcate, în Rusia numărul bolnavilor infectaţi cu noul coronavirus a crescut cu peste 2500 într-o singură zi, iar ambulanţele fac deja cozi kilometrice în faţa spitalelor, propaganda rusă din România continuă să folosească politicienii români drept materie primă de calitate.

De pildă, azi, Sputnik, agenţia de presă a Kremlinului, titra: Șerban Nicolae se revoltă, gata cu mascarada: ”Veţi da socoteală împreună, NU veţi scăpa! În articol este vorba despre faptul că senatorul PSD clamează pe Facebook: Ordonanțele militare neconstituţionale, nelegale! Veţi da socoteală împreună pentru toate aceste abuzuri, pentru că împreună sunteţi falşi, sunteţi incompetenţi, impostori şi iresponsabili

Un alt articol de azi din Sputnik, Marcel Ciolacu a făcut anunțul momentului! Iohannis, obligat să răspundă!, induce ideea că PSD nu va vota prelungirea stării de urgenţă. Tot Sputnik susţine azi, cu surle şi trâmbiţe, nemulţumirea unui avocat din Bucureşti, cu atitudini publice anti-UE, anti-NATO, care s-a suparat pentru că n-ar mai putea face pe pagina sa Facebook sondaje legate de pandemie.

Materialele din Sputnik din vremea coronavirusului, nu doar cele la care m-am referit, abisale şi ridicole, se pupă cu milioane de postări false care circulă, în aceste zile, pe platformele de social media din lume, conform ultimelor date ale Comisiei Europene. Asta în condiţiile în care Rusia desfăşoară, în aceste vremuri de pandemie, care au bulversat cu adevărat omenirea, o amplă activitate de dezinformare împotriva ţărilor din UE, inclusiv România. Drept exemplu, în raportul CE România este cazul 191 din sertarul cu ştiri false. Până în prezent, Comisia Europeană a identificat, prin intermediul unui site specializat în depistarea ştirilor false, nu mai puţin de 110 narative (teme principale) legate de Covid-19, prezente în peste 2.700 de articole de tip fake news provenite de la site-uri apropiate Moscovei.

Întregul raport al Comisiei Europene dedicat crizei provocate de coronavirus poate fi citit integral, în limba engleză AICI, iar AICI puteţi afla care este situaţia reală în Rusia.

2 comentarii la „În vremea coronavirusului, «revoltatul» Şerban Nicolae este «materie primă» pentru propaganda rusă”

  1. Din haul gandirii comunistoide a lui Serban Nicolae: A-l exclude pe Ion Iliescu e ca si cum ai da afara partidul din partid.

  2. Din gânirea juridică a unui geniu pustiu. La dezbaterea despre proiectul de lege privind grațierea, Nicolae afira că nu i se pare corect ca acordarea grațierii să fie condiționată de recuperarea prejudicului, în termen de un an de la eliberarea din închisoare. Cu alte cuvinte, pesedistul spunea că ceea ce se fură e bun furat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.