Propaganda rusă, ultima minciună sfruntată: Iohannis ameninţă românii cu înmormântările

Minciuna sfruntată, o armă pe care propaganda rusă mizează şi în vremea coronavirusului. În timp ce The New York Times scrie despre campaniile pentru dezinformare promovate în ultimii ani de Vladimir Putin, Sputnik, vocea propagandei ruse (oficina România), transmite o ditamai ştire falsă: Iohannis îi amenință pe români cu înmormântările dacă nu stau în case!

În realitate, Iohannis declara că relaxarea legată de măsurile împotriva noului coronavirus nu ne aduce nimic bun, ci dimpotrivă, dar şi că trebui să se revină la acordul dintre MAI și BOR, care prevede că ministerul sprijină împărțirea luminii pentru credincioși în noaptea de Înviere – chestiune care a produs deja extrem de multe controverse.

Stați acasă! Altfel, după sărbători vom avea înmormântări!, a spus azi Iohannis, extrem de îngrijorat de acordul dintre MAI şi Biserica Ortodoxă, iar propaganda rusă, răstălmăcind, a titrat: Iohannis îi amenință pe români cu înmormântările dacă nu stau în case! Nu era vorba despre vreo ameninţare, ci de un avertisment, aşa cum arată înregistrarea video de mai jos.

Klaus Iohannis: …Așadar, dragi români, indiferent ce vă spun unii și alții, eu vă spun același lucru pe care îl spun și medicii, în frunte cu Ministrul Sănătății, același lucru pe care îl spun experții, același lucru pe care îl spune Organizația Mondială a Sănătății: Stați acasă! Altfel, după sărbători, vom avea înmormântări!

Pe zi ce trece, războiul dezinformării purtat de Sputnik ia forme alarmante, iar scopul nu este doar să discrediteze anumiţi politicieni români care nu sunt pe placul Moscovei, ci să lovească la temelia Românei.

UPDATE. Surpriză! La câteva ore după ce am postat, observ că Sputnik a schimbat titlul articolului. Iohannis îi amenință pe români cu înmormântările dacă nu stau în case! , după cum se vede şi în imaginea de mai jos, s-a transformat în – Iohannis, avertisment dur pentru români: ”Stați acasă sau vom avea înmormântări”.

În rest, da, fiecare minciună sfruntată transmisă de Sputnik este un pumn pe care propaganda rusă ni-l trânteşte exact în figură.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.