Încercând cu orice preţ s-o ridice în slăvi pe Dăncilă, propaganda rusă fabrică o ştire burlescă

Nu pricep în ruptul capului, oricât aş încerca, de ce propaganda rusă în România publică articole de-a dreptul comice despre cei pe care, de fapt, îi suţine cu obstinaţie. Sau cel puţin aşa vrea să ne arate.

Este şi cazul Vioricăi Dăncilă, unsă de  Sputnik, agenţia de presă a Kremlinului, drept politicianul anului 2018 şi recomadă, călduros, pentru funcţia de preşedinte al Românei.

Ca să minimalizeze faptul că Viorica Dăncilă a fost criticată şi avertizată în plenul Parlamentului European (cazul Guy Verhofstadt/ ALDE – n.m.), Dragoş Dumitriu vine cu un argument inept, care, în opinia lui, ar trebui să eclipseze orice critică venită din partea unor lideri europeni: Dăncilă a fost ridicată în slăvi de o internaută, admiratoare a premierului. De unde înţeleg că, în gândirea lui Dumitriu, fost locotenent al lui Vadim Tudor, ştirea bombă ar fi: un câine a muşcat un om, nu un om a muşcat un câine.

BUCUREȘTI, 16 ian – Sputnik, Dragoș Dumitriu, sub titlul  Ecou din Germania: ”Nici un alt premier nu a reprezentat România cu atâta demnitate” – Discursul premierului din plenul Parlamentului European a avut imediat ecouri – și multe dintre ele admirative. Una dintre cele mai apreciate internaute, Monica Krueger, româncă stabilită în Germania, la Munchen, a transmis un mesaj puternic: ”Avem Premier!”

Monica Krueger putea spune şi Habemus Papam, fiindcă era acelaşi lucru. Apreciata internaută este doar o simplă utilizatoare a Facebook-ului. Aşa că părerile ei, catalogate bombastic drept un mesaj puternic, n-au relevanţă, indiferent dacă privim jurnalismul de la Moscova ori de la Vladivostok.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.