Incredibil, dar adevărat: Aflaţi în România, oficialii maghiari atacă frontal UE şi critică sancțiunile impuse Rusiei

Aşteptarea ar fi mama frustrărilor, motiv pentru care sper ca reacţia limpede a Bucureştiului faţă de lipsa de politeţe, ca să mă exprim elegant, a liderilor maghiari aflaţi în România să fie cât mai rapidă.

Aşadar, Mihály Varga (foto, stânga), ministrul ungar al Finanţelor, aflat la Băile Tușnad (Universitatea de Vară), atacă frontal, din România, Uniunea Europeană şi, tot din România, face pe faţă propagandă în favoarea Rusiei, având drept auditori cetăţeni în mare majoritate români. Cuvintele oficialului maghiar, critice la adresa sancţiunilor impuse Rusiei după invadarea Ucrainei, au fost rostite şi în prezența liderilor UDMR, care n-au zis nici pâs. Atacul lui Mihály Varga la adresa UE s-a petrecut în aceeași zi în care ministrul de externe de la Budapesta se ducea la Kremlin cu speranţa că Putin va furniza mai mult gaz Ungariei.  

Tot de la Tușnad, adică tot de pe teritoriul României, Nagy István ministrul Agriculturii din Ungaria, a invocat o ipotetică criză alimentară, care poate fi ori nu, doar pentru a înfiera politica dusă de Bruxelles. După cum se ştie, liderii maghiari desfăşoară de multă vreme o campanie de atacuri la adresa UE, după ce instituțiile europene au sancționat derapajele guvernului Viktor Orban.

În trecut, politeţea faţă de gazdă era o formă de respect. Iată că demnitarii maghiari din guvernul Viktor Orban sunt de altă părere, deşi cunosc foarte bine relaţia României cu Bruxelles-ul. Aşa că ar fi cazul unei reacţii diplomatice prompte din partea Bucureştiului. Politicoase, fireşte, dar niscai vorbe care impun respect (la respectul faţă de gazdă mă refer) sunt necesare uneori. În consecinţă, aştept cu nerăbdare reacţia politicienilor români, a MAE, a Preşedinţiei, dar, totodată, mă pregătesc şi pentru un înalt nivel de aşteptare.

Citeşte şi:

Un comentariu la „Incredibil, dar adevărat: Aflaţi în România, oficialii maghiari atacă frontal UE şi critică sancțiunile impuse Rusiei”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.