Petre Daea se alătură campaniei de rugăciuni la hectar. Bine ar fi să încerce şi cu irigaţii în ţara lui poate dă Dumnezeu şi plouă

Recent, în ţara în care agricultura se face sub deviza: Poate dă Dumnezeu şi plouă, IPS Teodosie a început campania de rugăciuni la hectar. Numai că nu cade niciun strop şi nici nu se anunţă. Aşa că: ori arhiepiscopul Teodosie nu respectă întocmai fişa postului, ori Cel de Sus îl ignoră cu desăvârşire.

Iată însă că şi Petre Daea, ministrul Agriculturii, a băgat capul în fotografie şi încurajează rugăciunile care să risipească seceta, afirmând că orice măsură pe care o înţelege mintea umană şi comportamentul individual este folosită în disperarea aceasta pe care o avem în ţară. Şi astfel, Daea ne arată iar că haloimăsul din capul său are drept temelie umorul de carnaval. De altfel, se ştia deja, în momentul în care deschide gura, se întunecă cerul.  Mă mir însă că el apelează la divinitate. A fost vreo 20 de ani membru al partidului comunist din convingere, după cum declara. Adică – ateu. Apoi a ocupat postul de ministru al Agriculturii în guvernele socialiştilor Năstase, Grindeanu, Tudose și Dăncilă.

Până ce ies din dilema legată de convingerile lui Daea, revin la rugăciuni şi spun: până la cer e cale lungă, întortocheată. Mai la îndemână ar fi soluţiile care chiar se pot aplica aici, pe pământ. Mă gândeam la irigaţii. Păi da, la irigaţii, fiindcă, de pildă, în toată perioada ianuarie 2017 – noiembrie 2019, atunci cât PSD s-a aflat la guvernare, iar Petre Daea la butoanele ministerului Agriculturii, funcţie pe care o ocupă şi acum, investițiile în irigații au fost în cea mai mare parte pe hârtie. De unde ştiu? De la Google. Ce bine că internetul are memorie şi astfel trecutul apropiat sau chiar mai îndepărtat nu se mai prescrie. Nici cu rugăciuni.

Să preiei cu dibăcie conexiunea factorială, dar mai cu seamă să detaşezi cu putere de percepţie direcţiile de acţiune, grăia Daea, la fel de adânc precum atunci când vorbea de rugăciunile menite să combată seceta. Aţi înţeles ceva? Nu, pentru că nu-i nimic de înţeles. Cu toate astea, strigător la cer, omul care trasează în prezent drumul agriculturii înapoi este din nou ministru.

În rest, după cum arăta o minte sprintenă, rugăciunea corectă nu este de cerere, ci rugăciunea de recunoştinţă, dar dacă i-aş spune asta lui Daea, acest ditamai demagog al speranței, mi-aş bate gura de pomană, fiindcă ar înţelege nimic.

Citeşte şi:

2 comentarii la „Petre Daea se alătură campaniei de rugăciuni la hectar. Bine ar fi să încerce şi cu irigaţii în ţara lui poate dă Dumnezeu şi plouă”

  1. Pedeapsa lui Dumnezeu nu este seceta, ci existenta acestor impostori la butoane !.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.