Învăţăturile ultimului «ministru» al lui Dragnea către ambasadorul Rusiei sau viceversa

Constantin Florin Mitulețu-Buică, şeful Autorității Electorale Permanente (AEP), numit şi ultimul ministru a lui Dragnea, s-a întâlnit cu Valery Kuzmin, ambasadorul Rusiei la Bucureşti, chiar de Ziua Unirii, ca să discute despre alegerile libere – esenţa democraţiei. Ca să vezi preocupări în zi de sărbătoare.

Din câte am aflat, pentru că n-au fost oferite prea multe amănunte, discuțiile dintre cei ar fi avut drept scop dezvoltarea unei relații de colaborare între autoritățile administrative autonome din cele doua ţări, specializate în materia organizării proceselor electorale, în vederea realizării schimbului de experienţă și de bune practici.

E greu de spus acum cine şi ce anume va învăţa în materie de bune practici. Dar n-aş vrea ca cei doi să ajungă la vorba lui Stalin: Nu contează cine votează. Contează cine numără şi sper că, de pildă, Mitulețu-Buică (în foto, stânga) nu va fi inspirat de Referendumul din Crimeea, care a dus la anexarea acestei regiuni din componenţa Ucrainei de către Rusia. Totodată nădăjduiesc că discuţia lor a fost contructivă şi Mitulețu-Buică a aflat de la ambasadorul Kuzmin noi amănunte despre acuzaţiile legate de amestecul Moscovei în alegerile din mai mule state, dacă tot au abordat subiecte legate de organizarea proceselor electorale.

Propus de PSD, la 27 februarie 2019 Constantin Florin Mitulețu-Buică a fost ales de plenul Parlamentului în funcţia de preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente. Mandatul său este este de opt ani şi poate fi reînnoit o singură dată. Potrivit Regulamentului de organizare și funcționare a Autorității Electorale Permanente, președintele AEP are rang de ministru. El este secondat de doi vicepreşedinţi, cu rang de secretar de stat – unul numit de preşedintele României, celălalt de premier.

Mitulețu-Buică este ultimul ministru al regimului Dragnea rămas în funcție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.