Pe TVR o doare-n ştanga unui car de transmisie de iureşul stârnit de spectacolul lui Tudor Gheorghe

Privesc mirat la tot iureşul declanşat de difuzarea la TVR a spectacolului Degeaba 30, în care Tudor Gheorghe este protagonist, chiar de ziua de naştere a lui Nicolae Ceauşescu. Mulţi arată cu degetul spre menestrel. Nu-i contrazic, dar el are doar o mică parte de vină.

Adevărat, Tudor Gheorghe se dedă, nu de azi de ieri, la un soi de propagandă comunistă (niscai basme pentru îmbrobodit proştii). Pe scut, în cântecele sale, Tudor Gheorghe clamează împotriva UE şi lasă să se înţeleagă faptul că, acum, în România ar fi mai rău decât pe vremea Cârmaciului.

Însă dacă la televiziunea naţională se aude glasul său care spune: O ţară care plânge, care geme şi aşteaptă un decret de la Bruxelles sau Strasbourg, Cui va mai rămâne această ţară?, Procurorii sunt nişte veleitari, nişte oameni mici ce nu gândesc, Lanţul de minciuni cu care ne-aţi vândut, Protestăm pentru nimic…ne-adunăm să ne-alergăm: noi, cu mâna pe pietroi, strigăm: „Fără Violență!”, Nu vedem și nu simțim că la poartă așteaptă dricul!, Ia-ne, Doamne, orice perspectivă, ia-ne și bomboana din colivă!, nu e doar vina lui Tudor Gheorghe, ci, în primu rând, a TVR.

Şi nu întâmplător TVR a difuzat spectacolul lui Tudor Gheorge chiar de ziua lui Ceauşescu. Conducerea televiziunii naţionale, deşi plătită regeşte din bani publici, a vrut să arate guvernului liberal că o doare-n ştangă unui car de transmisie de cine-i la putere, că are idolii ei, aşa cum ne arată tuturor din 1989 încoace. Iar unul dintre idoli este chiar Ceauşescu.

În 1989, atunci când Ceauşescu a fost executat la Târgovişte, crainicul care a anunţa ştirea la TVR, pe atunci singura televiziune din ţară, apărea în costum negru. După cum spune el, îl avea pregătit în birou pentru un asemenea moment. Acum, la 30 de ani de la căderea lui Ceauşescu, TVR a difuzat spectacolul lui Tudor Gheorghe, îmbrăcat în costum negru, cel care clamează eurosceptic: O ţară care plânge, care geme şi aşteaptă un decret de la Bruxelles sau Strasbourg.

Spectacolul Degeaba 30 a fost organizat anul trecut, la 21 decembrie, la Sala Palatului. Aşa a vrut Tudor Gheorghe să marcheze trei decenii de la Revoluţie. Însă TVR l-a difuzat la 26 ianuarie, ziua de naştere a Geniului din Carpaţi.

În rest, Tudor Gheorghe s-a născut, probabil, sub o stea norocoasă, dar una roşie, comunistă şi eurosceptică, iar drumul pe care-l propune cântecele sale este: Înapoi.

4 comentarii la „Pe TVR o doare-n ştanga unui car de transmisie de iureşul stârnit de spectacolul lui Tudor Gheorghe”

  1. Doar analfabetismul functional face sa nu se perceapa corect manifestul lui Tudor Gheorghe.
    Dar nu asta e problema, ci sforarul…
    Toate se termină.

  2. Am ras cu lacrimi de cel care semneaza RI. Intamplarea face sa sa stiu site-ul la care se refera, in sine un fake care propaga idei anti Uniuna Europaean, anti NATO, anti-luma civilizata in general. Un fake grosier, scris parca de activisti de la Phenian, care nu au curajul sa-si semneze articolele ca sa nu-i afle /imperialistii/.

  3. Dovada vie ca TVR este o telviziune fara nici o legatura cu realitatea este Doina Gradea, actuala ei sefa. Incapacitatea ei profesioana e vestita, iar principala ei preocupare o constituie comenzile politice. Ba cele pe care le primea de la Dragnea, care a pus-o sefa suprema, invitat la TVR sa spuna romanilor cum e cu aprozarele si cu agricultura socialista, desi el era bata in domeniu, ba de la prietena ei Gabriela Firea, ori de la mogulo – securistul Dan Voiculescu, care ii cere sa il tina pe nefericitul de Ionut Cristache, un partinitor si incult moderator tv, pe bani grei. Doina Gradea se cacaia cand era vorba despre Festivalul Enescu, dar nu uita sa difuzeze nostalgiile comuniste ale lui Tudor Gheorghe, de ziua lui Ceausescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.