Propaganda rusă sare în apărarea Alinei Mungiu-Pippidi, «agresată» de Ceauşescu

Aflu, cu oarece întârziere, că Alina Mungiu-Pippidi a avut un schimb de replici cu protestatarul Marian Ceaușescu, care i-a adus mai multe acuzaţi. Discuţia dinte cei doi legată de Guvern, PSD, jandarmi, Rusia, Coreea de Nord, tilurile ei academice ori cât câştigă n-are vreo relevanţă anume.

Interesant în toată această tărăşenie e altceva, Sputnik, vocea propagandei ruse, sare iar în apărarea Alinei Mungiu-Pippidi, titrând: Agresată de ”Ceaușescu” – Alina Mungiu l-a făcut praf pe așa zisul ”protestatar”.

Numai că Alina Mungiu-Pippidi n-a fost agresată, nici măcar verbal, de Marian Ceauşescu – pe care, ne spune tot Sputnik, l-ar cheamă Marian Țivilic, poreclit ”Ceaușescu -iar discuţia lor, filmată, stă mărturie. Mai mult, la despărţire, Mungiu-Pippidi i-a spus agresorului: Bună seara. Dar nu fake-ul în sine e de remarcat (agresata l-a făcut praf pe agresor), ci ironia sorţii din spatele titlurilor bombastice. Asta pentru că articolele care o laudă pe analista atomică în Sputnik sunt scrise de Dragoş Dumitriu, un fost supus de-al patriotardului Vadim Tudor, care, daca nu ştiaţi cumva, o lungă perioadă a atacat-o extrem de dur pe Alina Mungiu-Pippidi în oficiosul de tristă amintire Romania Mare.

Iată însă că lucrurile s-au schimbat fiindcă viaţa e complexă şi plină de neprevăzut propagandistic. Acum, Dumitriu, deşi se dă un continuator al ideologiei extremist-vadimiste, a simţind că agenda Alinei Mungiu-Pippidi ar fi apropiată de cea a Moscovei – şi pentru că multe dintre articolele publicate de ea pot face pe oricine să creadă asta. Spre deosebire de înaintaşul Vadim Tudor, Dumitriu o laudă deşănţat pe analista atomică, catalogând-o, în Sputnik, drept: intelectual de frunte al României, cadru universitar european, care ar fi fost supusă unei agresiuni verbale bazată pe insulte și acuzații calomnioase din parte lui Marian Ceauşescu.

În rest, fie certata de Ceauşescu ori spălată cu dero de Sputnik, Alina Mungiu-Pippidi se fixează din ce în ce mai trainic în galeria marilor corifei. Mă gândesc la Codrin Ştefănescu, Olguţa Vasilescu, Nicolae Bacalbaşa, Şerban Nicolae, Viorica Dăncilă, Rădulescu Mitralieră, Florin Iordache, Eugen Nicolicea ş.a.m.d.

2 comentarii la „Propaganda rusă sare în apărarea Alinei Mungiu-Pippidi, «agresată» de Ceauşescu”

  1. @IRIMA GHEORGHE/ chiar daca nu moderez comentariile, nu accept invective pe acest site/ asa ca le-am eliminat din comentariul dvs, lasand doar …LA RUSI SI PARASUTATA IN ROMANIA, expresie pe care o consider o opinie/ cu prietenie

  2. Aceasta femeie slabuta(la minte nu la trup)navighaza dupa cum este curentul.Candva era activista de dreapta,mare CDR-ista,sefa stirilor la TVR sub guvernarea ConstatinescuDupa un timp,du pa ce Basescu nu a acceptato in guvernarea Boc a avut o revelatie si l-a descoperit pe Vadim si ideologia lui Putin.Ce surpriza ne mai serveste marea intelectuala?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.