Iohannis îl cataloghează pe Dragnea drept un infractor care dezvoltă fake news VIDEO

Președintele Klaus Iohannis îl atacă frontal pe Liviu Dragnea, liderul PSD, după episodul valizelor negre din Parlment.

Acest infractor, Dragnea, progresează, din păcate nu în domeniul politicilor publice, ci în domeniul fake news”, a spus Iohannis.

Astfel, Iohannis i-a răspuns lui Dragnea în legătură cu „dosarele” aduse ieri la Parlament şi prezentate ziariştilor de liderul PSD.

”Un infractor ajunge în fruntea statului, infractorul Dragnea s-a cocoțat în fruntea statului, progresează nu în domeniul statului de drept, progresează în domeniul fake news, ce a prezentat ieri este ceea ce se numește fake news, minciuni PSD-iste adunate pentru cele cinci campanii la care a participat în decursul anilor”, a spus Iohannis.

Iohannis suţine că că Dragnea ”este disperat” și ”încearcă manevre de manipulare”.

”Nu pot să nu menționez valizele, politica românească s-a schimbat. Am avut mai demult Caragiale, cu o scrisoare pierdută, apoi bilețelul roz pierdut și regăsit, așa se întâmplă dacă infractori ajung în fruntea statului”, a subliniat Iohannis.

„Asta se întâmplă dacă un infractor ajunge în vârful statului, e banal. Mai demult se numea pur și simplu minciună, azi se numește fake news”, susţinea Iohannis.

În ce priveşte dosarele prezentate ieri de Dragnea, Iohannis afirmă că sunt „minciuni pesediste adunate în timpul celor cinci campanii”.

„Omul e disperat. Are probleme majore și nu doar în fața judecătorilor. Caută să aducă vorba despre alte lucruri. Încearcă manevre de manipulare. Asta am numit eu fake news”, a mai spus Iohannis.

„Constat cu tristețe că și în acest domeniu, politica românească s-a schimbat. Am avut Caragiale, cu o scrisoare pierdută, am avut bilețelul roz, acum avem valize”, a mai spus președintele.


Iohannis s-a referit la faimosul „bilețel roz” trimis de Călin Popescu Tăriceanu, în urmă cu 12 ani, pe vremea în care era premier,  președintelui de atunci Traian Băsescu.

Draga Traiane, 1. Îți trimit alăturat un document redactat de Petromidia în legătură cu cercetările care au loc. 2. Dacă ai ocazia să vorbești la Parchet despre subiect?, scria în biletul făcut public de Băsescu prin intermediul Elenei Udrea.

După ce Rise Project a anunţat că are informaţii legate de compania Tel Drum, găsite într-o valiză, Liviu Dragnea a venit ieri, la ședința CEx PSD, cu două valize negre. „Am întârziat puțin pentru că am primit două valize. Prima valiză este cu gogoși de la Rise Project… A doua valiză, după cum probabil știți, eu sunt din Teleorman și, ca orice localnic din Teleorman, am găsit în fundul curții o valiză cu documente care nu au ajuns încă la DNA și hai să vedem ce e aici…”.

Citeşte şi: Dragnea atacă #Teleormanleaks cu două valize negre, dar se supără că ziariştii nu par interesaţi de dezvăluirile sale VIDEO

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.