Uitarea domnului Tăriceanu e precum binefacerea care corupe chiar şi istoria

Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului, a fost acuzat de procurorii DNA că a primit, atunci când era premier, „foloase materiale”. Ar fi vorba despre vreo 800.000 de dolari de la o firmă austriacă.

Prompt, Tăriceanu, încercând să răspundă acuzaţiilor, a scris pe pagina sa de Facebook,: …În România care se pregătește să își asume președinția Consiliului U.E., aceste tactici nu mai pot funcționa, nici măcar cât au putut să funcționeze până acum. Adevărul despre protocoale și abuzuri a fost scos la iveală, iar drumul legislativ al modificărilor pentru reformarea justiției și ruperea legăturii bolnave cu serviciile este ireversibil. România nu se mai poate întoarce la vremurile în care președintele Băsescu intervenea pentru numirea anumitor procurori și îi asmuțea către adversarii politici.

Cine a spus că uitarea este binefacerea care vrea să corupă istoria n-a greşit cu nimic, însă mai sunt încă mulţi care îşi aduc aducem aminte de faimosul bilet roz către Băsescu, scris  de Tăriceanu chiar atunci când a preluat mandatul de premier şi care suna cam aşa:

Draga Traian, 1. Îți trimit alăturat un document redactat de Petromidia în legătură cu cercetările care au loc. 2. Dacă ai ocazia să vorbești la Parchet despre subiect?

Biletul a fost făcut public de Băsescu, prin intermediul Elenei Udrea, într-o emisiune a lui Tucă, la Antena 1, dacă-mi aduc bine aminte.

Aşadar, iată că Tăriceanu a uitat că făcea intervenţii, chiar prin Băsescu, atunci preşedinte, pentru ca Dinu Patriciu să scape de belele.

Însă cum România nu se mai poate întoarce la vremurile acelea, aşa cum scrie Tăriceanu pe Facebook, ar fi bine ca senatorul nostru să renunţe la imunitatea parlamentară, iar procurorii să-şi desăvârşească ancheta. Pentru că, după cum spunea chiar el, şi n-avem de ce sa nu-l credem până al proba contrarie, e nevinovat. Nu?

În altă ordine de idei, acuzațiile care i se aduc lui Călin Popescu Tăriceanu ar avea legătură cu firma austriacă Fujitsu Siemens Computers GmbH, care era distribuitor al licențelor Microsoft. DNA nu a precizat legătura cu Microsoft, însă Călin Popescu Tăriceanu a invocat acest lucru în reacţia de pe Facebook legată de noul său dosar.

Acest nou dosar s-a constituit în 2018 în urma reunirii a trei dosare penale, dintre care unul a fost preluat de procurorii DNA la cerea autorităților judiciare austriece.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.