Ion Cristoiu, pe culmile indignării proletare fiindcă ONG-urile leagă numele lui Dragnea de reprimarea mitingului diasporei

Mânia proletară a lui Ion Cristoiu se îndreaptă de aseară către mai multe ONG-uri, care organizează un miting de protest în Piaţa Victoriei, fiindcă în comunicatul lor au pomenit şi de Liviu Dragnea.

Azi se împlinesc 4 ani de la intervenţia extrem de dură a jandarmilor la mitingul diasporei din 10 august 2018, iar ONG-urile cer, într-un comunicat, pedepsirea vinovaților pentru represaliile din 10 august 2018, printr-o anchetă corectă, reală, în spiritul și litera legii și care să aibă o durată rezonabilă de timp. Totodată, reprezentanţii respectivelor ONG-uri atrag atenţia că ministrului de interne de la acea vreme, Carmen Dan, nu i-a fost atribuită nicio pedeapsă pentru folosirea Jandarmeriei ca armă în războiul pe care îl purta puterea cu protestatarii” ori că legătura cu Liviu Dragnea nici măcar nu a fost stabilită de către anchetatori.

Ei bine, tărăşenia cu Dragnea l-a dus  pe Cristoiu pe culmile indignării. Piţifelnicii, după cum îi numeşte el pe reprezentanţii ONG-urilor, n-ar avea dreptul să-l bănuiască pe fostul lider al PSD, omul care controla Guvernul Dăncilă în 2018, că ar putea fi amestecat în reprimarea manifestaţiei. Aşa că Ion Cristoiu decretează într-un podcast: …Nu s-a dovedit nicio legătură între Dragnea și excesul de zel al jandarmilor. Tot el afirmă că nu există deocamdată dovezi legate de implicarea ministrului de interne de atunci, Carmen Dan, în reprimarea brutală a mitingului din 10 august.

Până mai ieri, Alina Mungiu-Pippidi să se erija în avocata naturelului simţitor al lui Dragna. Tot ea, parafrazând termenul lumpenproletariat, lansat de Marx şi Engels, a scris, cu o săptămână înaintea mitingului din 10 august 2018, împotriva lumpendiasporei. Povestea e cunoscută, nu insist. Iată că acum vrea şi Ion Cristoiu să joace în filmul ăsta, poate chiar să ia faţa Alinei Mungiu-Pippidi, clamând, mai mult decât neinspirat, la adresa celor care cred că ancheta desfăşurată până acum n-a fost corectă: Piţifelnicilor! Mai anticipez şi alte runde de indignare proletară a lui Cristoiu, tot pe această temă, pentru că Nicolae Ciucă a spus – Guvernul va pune la dispoziția Justiției tot ce e necesar pentru pedepsirea celor vinovați de violenţele din 10 august 2018.

În rest, de la jurnalism la activism e un singur pas. Invers însă e imposibil, nu se mai poate ajunge neam, dar tocmai asta ne arată Ion Cristoiu în fiecare zi.

Citeşte şi:

Un comentariu la „Ion Cristoiu, pe culmile indignării proletare fiindcă ONG-urile leagă numele lui Dragnea de reprimarea mitingului diasporei”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.