Ionuţ Cristache, complicitatea la prostia crasă, Martin Luther şi Marcel Ciolacu

Complicitatea lui Ionuţ Cristache la prostia crasă întunecă cerul. Mă refer la cerul de deasupra televiziunii naţionale, fireşte.

În emisiunea lui Cristache de ieri, Marcel Ciolacu, liderul PSD, a atacat frontal actuala guvernare cu un citat celebru legat de nazism, pentru că, se ştie, nazismul ăsta e de multă vreme o marotă a multor lideri PSD.

Aşadar, a spus Ciolacu la TVR: „A fost un pastor, Luther, care a zis:  «Au venit, i-a luat pe comunişti, n-am reacţionat ca nu eram comunist. Au venit, i-a luat pe social-democraţi, n-am reacţionat, că nu eram social-democrat. Au venit, pe urmă, i-au luat pe evrei, nu am reacţionat ca nu eram evreu. Când au venit si m-au luat pe mine nu a mai avut cine sa mă apere»”.

Nu Martin Luther, părintele reformei protestante, a zis asta, din simplul motiv că între 1483 şi 1546, atunci când a trăit el, cuvintele comunism, social-democraţie ori nazism nu fuseseră încă inventate. Şi nici Martin Luther King. Cel care a spus ceea ce a grăit Ciolacu este Friedrich Gustav Emil Martin Niemöller (1892 -1984), pastor luteran german, bine cunoscut pentru vederile sale antifasciste.

Niemöller declara, după eliberarea sa din lagărul de la Dachau: Atunci când naziștii au venit să îi ia pe comuniști, n-am scos o vorbă. Nu eram comunist. Când i-au arestat pe social-democrați, am tăcut. Nu eram social-democrat. Când au venit să îi ia pe sindicaliști, nu am protestat. Nu eram sindicalist. Când au venit să îi ia pe evrei, nu m-am revoltat. Nu eram evreu. Când au venit să mă ia pe mine, nu mai rămăsese nimeni care să-mi ia apărarea”. Acest citat celebru a făcut înconjurul lumii şi este o sinteză a crezului antifascist a lui Niemöller, care l-a costat opt ani de detenţie în lagărele de exterminare naziste.
Ciolacu a încurcat andrisantul, cu o bătaie lungă, de peste 400 de ani, dar, sincer, n-am nicio pretenţie. Mai ales că nu scrie în fişa postului său că trebuie să fie şi cult în cap.

Remarc doar că Ionuţ Cristache, un produs sută-n sută Antena3, părea extrem de fericit după ce liderul PSD a trântit-o cu nazismul de pe vremea lui Martin Luther, ca să le rupă gura guvernanţilor, aşa că a tăcut mâlc, dând dovadă de complicitate la prostie crasă. Numai că tăcerea asta ar trebui să-l coste postul. E inadmisibil să nu sesizeze în calitate de moderator al TVR, poate unul dintre cei mai bine plătiţi din bani publici, că Martin Luther n-avea cum să vorbească în secolul al XVI-lea despre comunism, social-democraţie ori nazism.

Am spus că ar trebui să-l coste postul dacă între TVR şi Antena3 ori RTV ar fi vreo diferenţă. Din fericire pentru Cristache, nu-i niciuna.

Vezi video de la minutul 12

2 comentarii la „Ionuţ Cristache, complicitatea la prostia crasă, Martin Luther şi Marcel Ciolacu”

  1. Prostul satului, pe nume Sarmaluta, angajat la TVR. Colegii sa fie mandri de el. E un tovaras de nadejde. Primeste mii de euro de la stat, dar audienta – ioc. Sinecura te hales. Dragnea i-a dat, Dragnea fie laudat! Bravos televiziune nationala, halal sa-ti fie!

  2. Publicatia superpesedista DC News il lauda pe acest individ dupa ce scrisese pe Facebook: . Prostia il ucide pe Cristache, desigur. El l-a jignit pe un necunoscut, numindu-l gratuit prost, fara sa se gindeasca macar ca soferul poate tocmai lasase un bolnav la spital sau urma sa duca un batran, un copil, o gravida la medic sau intr-un alt loc, iar masca era pentru protectia tutor. TVR e o rusine, Cristache si pestilentiala lui emisiune e o rusine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.